Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Senin Gözün Korkmuş !

Senin Gözün Korkmuş !
 

"Günün birinde , hayvanat bahçesine bir yavru fil getirmişler. Bu yavru file bir barınak hazırlanmış tabi. Arada bahçeye çıkarmış yavru fil. Tabi bu arada fil etrafı kırıp dökmesin diye, boynuna bir ip geçirmişler ve bu ipin ucunuda yere çaktıkları tahta bir kazığa bağlamışlar. Yavru fil böylece , kazığa bağlı ipin uzunluğunun müsaade ettiği sınır kadar oyalanabiliyormuş bahçede. Neyse gel zaman git zaman yavru fil büyümüş, artık kocaman heybetli bir hayvan olmuş. Etrafı yerle bir etmesin diye sürekli kontrol altında tutuluyormuş.

Ama nedense; her tarafı yıkabilecek, herşeyi sökebilecek güç ve kuvvette olan bu fil, yavru iken bağlı olduğu kazığa bağlanınca kıpırdayamıyormuş. Hani gözü bir kere korkmuş ya o kazıktan, yavru iken yerinden sökemediği o kazığı hiç bir zaman yerinden sökemeyeceğini zannediyormuş."


Şimdi efendim; bir şey sormak istiyorum sizlere; Hayatın neresi zor? yada hayat bizi bilerek isteyerek ve kasten nerede zorladı? hayatın bir gıcığı mı var ki bize, gıcıklık mı yapıyor yoksa ?

Hayatın bize hiçbir şey yaptığı yok ağalar! Biz var ya biz! "" durup dolanıp yavru iken bağlandığımız kazığa sürtelenip duruyoruz ve psikolojimiz bir türlü düzelmiyor, korku beynimizden gitmiyor, özgüven tutsak bir hal içinde kalıyor" ne ediyorsak biz ediyoruz kendimize ağalar!

-Peki çözüm ne? öyle ya, bir tespit yaptığını zanneden yazar efendi, çözümüyle beraber gelmiş olsa gerek. Zira dibi yok başı yok lafları herkes ediyor! çözüm ne yazar efendi kardeşim! çözüm.

-Valla çözüm basit öz ve kısa. Öyle alengirli cümlelere, felsefik yaklaşımlara, slogan tavırlara gerek yok. Çözüm; yavru iken seni bağladıkları kazığın başına geçeceksin, bismillah deyip söküp atacaksın. Psikolojine sahip çıkacaksın ve hatta sahip çıkacağız.

Herkesin bağlandığı kazık farklı olabilir ve hatta farklıdır da; kimini terör kazığına bağlamışlardır, kimini savaş kazığına bağlamışlardır, kimini işsizlik kazığına, kimini ahlaksızlık kazığına, kimini başlarındaki amirin kompleksine bağlamışlardır, kimini hakaret kazığına bağlamışlardır. vs vs. Hasıl-ı kelam herkesin yavru iken bağlandığı kazık farklıdır elbette. Ama farklı olmayan ve hepsinin ortak noktası olan tek bir şey var, tek bir ortak özellik; O da , bunların sökülmesi gerektiğidir, hem beyinden, hem yaşamdan!

.... :-Usta! ne diyorsun bu hususta!

Usta:- sevgiyle ve adam kalınız!



resim: www.akdeniz.edu.tr



 
Toplam blog
: 50
: 618
Kayıt tarihi
: 20.03.07
 
 

  Yıldız yüklü gecelerde Üşüyerek beklerim. Canım tellere takılır, Ellerimde yüreğim. ..