Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Senin uğrunla 3-0 kazandık..

Senin uğrunla  3-0 kazandık..
 

Bu akşam İnönü stadyumunda 2008 Avrupa Eleme Grup maçında Macaristan’a 3-0 kazanarak biraz olsun Malta maçındaki beraberliğin verdiği moral bozukluğunu dağıttık. Maça gitme gibi bir planımız yokken, birden Mercedes-Benz de Milli Takım sponsorlarından olduğu için verilen biletlerden birer tane bularak iki arkadaş ve Ahmet Aydın’la birlikte topallayarak koyulduk yollara. Stada inerken çok değerli bir arkadaşımı arayıp, onun bir sesini duyup, bize uğur getirmesini dileyerek maça girdik.

Maçta seyirci bir harika ilk defa kendi evimizde oynuyoruz, tezahüratlar stadı inletiyor, bu seyirci gerçekten hak ediyor tüm başarıları, Milli Takım güldürmeli 70 milyonu, sokaklara dökmeli bu potansiyel var ama, sahaya yansıtamadıkları bir şeyler var. Gerçi maçta ilk yarı bir türlü istenen neticeyi getirecek pozisyonlara girmekte zorlandı. Macarlar kapandıkça oyunu onların sahasına yıkmamıza rağmen yandan ortalarda uzun Macar savunmasına karşı etkisiz kaldık. Ortadan ise verkaç ve duvar topları ile rakip defansı geçemediler, Netice için ise sadece isabetli şut çekmek gerekiyordu onuda yapmayınca ilk yarı golsüz berabere bitti. Kaleci Hakan ilk yarı iki yüzde yüz gollük pozisyonu önleyerek görevini yaptı..Defanstan çıkarken yapılan pas hataları kalemize tehlike oldu.

Maçın ikinci yarısında Macaristan takımından Gera’nın atılması Milli takımın işini kolaylaştırdı, ataklarını sıkalştıran Milli takım, Emre’nin girmesi ile, daha da canlandı, galip gelmek için, rakip kaleye sağlı sollu ataklar yapmaya başladı, bu ataklardan birinde Tuncay’ın soldan nefis ortasına Gökhan kafayı çaktı 1-0, .gerçekten uğurlu gelmişti, mesajı çektim, “senin uğrunla 1-0”

Yine bir karambolde değişen kaleci Balogh daha top eline değmeden Aurelio’un vuruşu ile 2-0 yaptık. Yine mesaj “senin uğrunla 2-0.”

İkinci yarı seyirci yine nefisti, açık “kırmızı, kapalı beyaz” derken inliyordu İnönü stadı, hele hep birlikte söyledikleri “Türkiye’m benim, seninle ağlarım, seninle gülerim söyle senden başka kimim var benim” hele “samanyolunu hep bir ağızdan söylediğinde bu şarkı bana son günlerde hep mutluluk verdi, sevgi verdi burda da uğur getirdi.

Uzatmanın son dakikalrında Halil sağdan sıfırdan girdi ve vurdu, kaleci topu içeri atarak skoru ilan etti, 3-0.Bu sefer mesaj çekmemiştim, ama yazacaktım maçı ve buradan son mesajımı o değerli, sevgi dolu yüreği olan arkadaşıma yazıyorum” Senin uğrunla 3-0”

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..