Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '08

 
Kategori
Dünya
 

Seninle kim gurur duyuyor?

Seninle kim gurur duyuyor?
 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Irak savaşının zorluğuna karşın, bu savaşın başlatılması kararından gurur duyduğunu söylemiş!..

Dünyada başka bir toplum varmı acaba, öldürdükleri insanlarla gurur duyan!

Rice, "bu yönetimin Saddam Hüseyin'i devirme kararından gurur duyuyorum" dedi.(Ya Irak'ta öldürdüğünüz bir milyondan fazla insan içinde gurur duyuyor musunuz)

Irak savaşının başlangıçta tahmin edilenden daha zor olduğunu kabul eden Rice, herşeye karşın dünyanın şimdi, Bush'un göreve başladığı 2001'den daha tehlikeli bir yer olmadığını savundu.

Bu yılki başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi aday John McCain'i destekleyen Condoleezza Rice, Demokrat Partide başkan adaylığı mücadelesinin Barack Obama gibi bir siyahla Hillary Clinton gibi bir kadın arasında geçmesinin çok büyük bir olay olduğunu da söyledi.

Evet yukarıda ABD Dış işleri Bakanı Rice'den inçiler okudunuz. Kendilerini; dünyada onlardan başka süper güç olmadığına öyle inindırmışlarki, Müslüman bir ülkeyi işgal edip, orada öldürdükleri bir milyondan fazla insanın hayatı ile ilgili hiç bir şey söylemiyor ve Irak'a saldırı ve işgalin haklı olduğunu, yaptıkları ile gurur duyduklarını söyleyebiliyor.

Dikkatlerden kaçmayan bir olayda, ABD'nin saldırdığı ülkelerden Afganistan müslüman, Irak Müslümen, Bir tarafta Dünya uyuşturucu Trafiğinin merkezi(eroin) Afganistan, diğer tarafta Dünya Petrollerinin Merkezi Irak ve Ortadoğu.

ABD'ye sırtlarını dayayan, Arap Şeyhleri ve Kralları, ABD aracılığı ile hem iktidarlarını, hemde kişisel servetlerini koruyorlar. Bir gün bu petrol biterse ve uyuşturucunun yerini başka bir madde alırsa, acaba ABD, yine Arap Şeyh ve Krallarını korurmu. Afganistan da sözde Taliban'ı arar mı?

Afganistan'a Talibanı getiren ve Ruslara karşı örgütleyip cepheye süren kim? Irak'ın Kuveyt'e saldırmasını baştan teşvik eden kim? Burada amaç; tavşana kaç, tazıya tut!.. Daha sonra da arkasından doğal zenginlikleri ve uyuşturucu trafiğini ele geçirmek mi? Bu işleri yaparken, milyonlarca insanın ölmesi mi gerekiyordu. Ve bu ölen insanların tüm dünyada gündeme gelmemesi sizce de garip değil mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..