Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '17

 
Kategori
İnternet
 

SEO Algoritması

Bir sitenin olmazsa olmazı SEO’dur. SEO algoritması ise her yıl değişmektedir. Hatta her geçen gün değişiklik göstermektedir. Biz de sizlere yazımızda 2017 SEO teknikleri hakkında bilgi vereceğiz. Vereceğimiz bilgileri sitenizde uyguladığınız sürece 2017 yılında siteniz başarılı olacaktır. İlk olarak Google’da yapılan çalışmalar kapsamında artık anahtar kelimeleriniz ne kadar az veya fazla olursa olsun Google’dan bir tepki alamayacaksınız. Büyük bir ihtimal artık Google’da başlık ve içerik bazlı bir SEO oluşacak. Haydi öyleyse!

SEO taktikleri arasında önemli olanın içerik paylaşımı ve indeks olduğu her zaman geçerliliği kaybetmeyenler arasındadır. 2017 yılında da bu şekilde olacak. Google 2017 yılında sitelerinizde konuların birbiri ile uyumlu olmasını yani birbiri ardından gelen içeriklerin tamamen farklı konularda olmamasını isteyecektir. Bu yüzden sitenizdeki konuların devamlılığına önem vermeniz gerekir. SEO teknikleri içerisinde bir diğer önemli nokta da ”Backlink” alımıdır. 2017 yılında sitenizin kategorisi dışında başka bir kategoriye sahip olan sitelerden ”Backlink” almamaya özen göstermelisiniz. Web sitenizin Google’da kalitesini arttırmak için internet sitenizin mutlaka Twitter, Facebook gibi sosyal ağlarda var olması gerekir. Bu taktik 2016 yılında da oldukça işe yarayan bir taktikti fakat 2017 yılında daha önemli hala gelecek.

Web sitesinin erişimi, ziyaretçi tarafından kolay kullanılabilmesi SEO için her zaman uyumlu olmuştur. Bu yüzden web sitelerinin mobil uyumlu olmasına genelde dikkat edilir. Günümüzde telefonlardan internet sitesine giren kişi sayısı çok fazla olduğu için bu doğrultuda sitenin tasarımında kullanılan temanın da mobil uyumlu olması çok önemlidir. Yalnız 2017 yılında sitenizin temasının mobil uyumlu olmasının yanında sitenizde kullandığınız fotoğrafların da mobil uyumlu olması gerekecek. Hatta sitenizde kullanılan görsellerin ziyaretçiler tarafından çekilebilmesi için etkili görseller kullanmanız gerekecek.

Sizlere yazımızda araştırmalarımız gereği edindiğimiz bilgileri paylaştık. Fakat Google her zaman SEO taktiklerinin değişmesini sağladığı için zaman içerisinde değişecektir. SEO’da her zaman içeriğin çok önemli olduğunu bilmelisiniz. İçeriğiniz ne kadar kaliteli olursa sitenizin arama motorlarında yükselmesi o kadar kolay olacaktır. Bu yüzden SEO’ya ilk olarak içeriklerinizdeki eksiklikleri gidermekle ve düzenli içerik girmekle başlayabilirsiniz.

Günümüzde blog sitelerinin büyük bir çoğunluğu WordPress kullanmaktadır. Binlerce eklentiye ev sahipliği yapan WordPress, blog sahiplerine fazla teknik bilgiye ihtiyaç duymadan çok iyi WordPress blog siteleri yapabilme imkanı sağlıyor. Blogger’ların sitelerini açarken WordPress kullanmalarının bir diğer sebebi ise çok işlevli eklentilere sahip olmasıdır.
Blog sahiplerinin kullanması gereken WordPress eklentilerini sizlere yazımızda belirteceğiz. Bu eklentiler sizlerin blog sitelerinizin daha elverişli bir şekilde kullanmanızı ve ilgili kitleye daha çabuk ulaşmanızı sağlayacaktır.

1 – All in One Seo
WordPress blog sitelerinde SEO işlemi yapmak için en uygun eklentilerden birisi All in One Seo’dur. Bu eklenti WordPress sitelerinizin arama motorlarında üst sıralarda olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden sitenizde mutlaka kullanmanız gereken eklentiler arasına eklemenizde fayda var.

2 – WordFence Security
WordPress blog sitelerinde güvenliğinize dikkat etmeniz gerekir. Siteleriniz her an saldırıya uğrayabilir veya zararlı ellere geçebilir. Bu yüzden sitenizde bir milyondan fazla indirmeye sahip olan WordFence Security eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti sitenizde Server tarafında dosya taraması yapılabilmesine izin vermemektedir. Bu eklenti dışında WordPress Cache eklentileri ile de güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

3 – OptinMonster
OptinMonster en fazla kullanıcısı bulunan e-mail abonelik eklentilerinden birisidir. Bu eklenti websitenize giren ziyaretçilerin e-mail listenize üye olmasını ve sitenizin hitinin artmasını sağlamada oldukça etkili bir eklentidir. OptinMonster eklentisi ile sitenizde bir popup açtırabilirsiniz veya sitenizin herhangi bir bölümünde e-mail formu bulundurabilirsiniz.

4 – VaultPress
WordPress blog sitelerinizin yedeğini almanız çok önemlidir. Bu konuda en başarılı eklentilerden birisi ise VaultPress eklentisidir. Ücretli aboneliği de bulunan VaultPress eklentisine aylık 5 dolar gibi fiyatlarla abone olabilir ve herhangi bir silinmeye karşı sitenizi yenileyebilirsiniz.

5 – Jetpack
Jetpack belki de WordPress içerisinde en çok kullanılan çok amaçlı bir eklentidir. Eklenti içinde yorum alanından tutun da istatistik verilerinizi görmenize kadar bir sürü özellik  bulunuyor.

6 – Akismet
Hazır yorumlardan bahsetmişken gelen yorumların spam olup olmadığını kontrol eden Akismet eklentisini de bloggerların WordPress sitelerinde kullanması gerekir. Bu eklenti hem spam yorumları kontrol etmeye hem de yorumları yönetmeye yarıyor.

(Bu yazımı Qolumnist'de ki yazımından alıntıladım. Bkz. http://qolumnist.com/tr/2017/03/27/seo-algoritmasi/

 
Toplam blog
: 2
: 78
Kayıt tarihi
: 17.04.17
 
 

1997 yılında İstanbul'da doğdum. İlköğretim hayatımı İstanbul'da tamamladıktan sonra liseyi İstan..