Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
İnternet
 

SEO İçin SSL Sertifikasının Önemi ve Kullanımı

SEO İçin SSL Sertifikasının Önemi ve Kullanımı
 

SEO için SSL sertifikasının önemi ve kullanımı web siteleri için oldukça büyük önem taşıyan bir yere sahiptir. İnternet ortamlarının daha güvenli olmasına olanak sağlayan Secure Socket Layer SSL sertifikası olarak sizlere sunulmaktadır. SEO çalışmalarına da olumlu etki sağlayacak olan SSL güvenli soket anlamına gelen bir veri şifreleme metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle en çok tercih edildiği alanların başında yer alan e-ticaret sitelerinde alışveriş sırasında internet tarayıcısı ve sunucu arasındaki iletişimi de şifrelemektedir. SSL veri şifrelemesine sahip olan sitelerin arama motorlarında da yüksek sıralarda yer alması mümkündür. Sürekli gelişen ve yenilikleri yakından takip eden google SSL sertifikasına sahip olan siteleri daha güvenli olduğundan üst sıralarda yer almasını sağlamada büyük bir etkiye sahiptir.

Markanızı itibarı açısından da son derece önemli olan SSL güvenliği özellikle finans, banka ve e-ticaret sitelerinde iyi bir korumaya sahip olmanızı sağlayacaktır. SEO için SSL sertifikasının önemi ve kullanımı da web siteler için oldukça önemlidir. SSL sertifikasına sahip olan siteler ziyaretçiler arasındaki kişisel bilgilerin, şifrelerin, gizli verilerin ve kredi kartı gibi önemli bilgilerin şifrelenmesini sağlamaktadır. SSL sertifikaları kullanacağınız domain sayısına, gelişmiş doğrulama özelliklerine, mobil cihaz uyumuna, tarayıcı uyumuna ve birçok farklı seçenek ve fiyatlarda satışa sunulmaktadır. SSL sertifika kurulumu iletmiş olduğunuz sunucu bilgileriniz ile kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Yazılım ve hosting bilgisi olan kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gereken SSL kurulumu sitenizin güvenliğini garanti altına alacaktır.

Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için optimize edilen SEO günümüzde site sahibi ve blog sahibi kişiler tarafından büyük önem taşımaktadır. SEO için SSL sertifikasının önemi ve kullanımı da bu bağlamda güvenlik ve kalite açısından son derece önem taşımaktadır. SEO’ya katkı sağlayacak bir yardımcı araç olarak bilinen SSL özellikle alışveriş yapılan sitelerde güvenliğinizi garanti altına alarak kullanıcıları etkilemektedir. SSL sertifikası için uzmanlaşmış kişiler tarafından satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kolay kurulumları sayesinde kısa sürede istediğiniz güvenliğe sahip olmanıza olanak sağlayacak olan SSL güvenliğinizi sağlayarak bol ziyaretçi sahibi olmanız içinde fırsat sunacaktır.

Daha fazla bilgi için Google Resmi Blogu : https://webmaster-tr.googleblog.com/2017/08/baglant-guvenligini-artrmaya-yonelik.html

Kaynak: https://www.muslumaslanturk.com.tr/site-guvenliginizi-https-ile-saglamanin-onemi/

 
Toplam blog
: 7
: 201
Kayıt tarihi
: 22.11.16
 
 

İnternet ve teknoloji alanında güncel makaleler yayınlamaktayım. Kurumsal SEO Danışmanlığı hizmet..