Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

     
    Kategori
    Bilişim
     

    SEO ile Para Kazanma Yöntemleri

    SEO ile Para Kazanma Yöntemleri
     

    SEO yapma kılavuzu


    SEO aslında bir kelime değil bir kısaltmadır. İngilizce search engine optimization kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasından meydana gelen SEO'nun açılımının Türkçesi de Arama Motoru Optimizasyonu'dur. Yani Google gibi arama motorlarında ilk sıralarda yer almak için yapılması gerken yöntemlerin tümüne SEO diyoruz. Peki SEO nasıl yapılır ya da Google'de üst sıralara gelmek için nasıl bir yol izlemem gerekir? 

    SEO öncelikle iki farklı yönde yapılır. İlki web sitesine yönelik yapılan SEO'dur ki bu konuda uzmanlardan yardım almadan kendiniz SEO bilmeden, ya da yazılım bilgisi olmadan sitenin scriptindeki kodların kurcalanması ve kaydedilmesi, zamanla sitede kodların bozulmasına yol açabilir. Bu yüzden iç SEO da dediğimiz sitenin optimizasyonunda yazılımcı kişiler ya da SEO uzmanı ile çalışmanızı tavsiye ederim.

    Dış SEO denince de aklımıza siteye gelen bağlantılar, referanslar ve tüm backlinkler gelmeli. Sitemizin doğal backlink almanısın birçok yolu var aslında ama biz işin kolayına kaçarak para ile backlink alıyoruz. Bu sitenin gelecekte çok kötü yerlere gelmesine sebep olabilir. Çünkü para ile eklenen linkler kalıcı değildir. Sitenin Google'de düştüğünü gören, backlink satan siteler ilk olarak aldığı linkleri silecektir. Bu yüzden ücretli backlink yerine doğal backlin almalısınız. Bunun için de sitenizin cazip hale getirilmesi gerekir. Sitenizi ziyaret edenler, doğal olarak içeriği paylaşmayı düşünmeli. Aksi halde ücretli backlinkler ile ilk etapta sıralamada yükselseniz de uzun vade de gelebileceğiniz maksimum yer ilk sayfa olacaktır. 

    SEO Uzmanı Necmettin Kar

    https://necmettinkar.com.tr/

     
    Toplam blog
    : 1
    : 89
    Kayıt tarihi
    : 26.02.18
     
     

    1900 çift sıfırlı yıllarda Kahramanmaraş'ta doğdum. 1 aylıkken konuşmaya, 3 aylıkken koşmaya, 9 ayl..