Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '14

 
Kategori
İnternet
 

Seo ne işe yarar !

Seo ne işe yarar !
 

Seo Nedir? Ne işe Yarar ?


Seo (Search Engine Optimization) açılımı arama motoru optimizasyonudur. Gelişen internet ortamında web sayfalarının arama motorlarına göre düzenlenmesi zorunlu bir hale geldi. Arama motorları web sayfalarını indexlerken belirli bir zaman harcarlar, bu zaman web sitenin kod yapısı, içeriği, görsel öğelerine göre farklılıklar göstermektedir. Yeni web standartlarında yapılan yeni web site kodlamaları, arama motorları tarafından daha kolay ziyaret edilebilir ve sayfada geçirilen süre azalır. Buda arama motoru botlarının, yeni keşfedilecek olan web sitelerine daha hızlı ve sistematik olarak ulaşmasını sağlayacaktır.

Seo’da bir diğer önemli konu ise web sitelerin arama sonuçlarında listelenmesidir. Bu listelenme organik arama sonuçları olarak geçmekte ve sıralamada üst konumlar elde edebilmek için sayfa içi ve sayfa dışı düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Google, daha temiz bir arama ortamı oluşturabilmek, aranan sonuçlara kısa zamanda net olarak ulaştırabilmek ve yeni keşfedilecek özgün içerikli web sayfalarına ulaşabilmek amacı ile seo’yu webmasterlara önermiş, desteklemiştir.

Daha İyi Bir Sayfa Yapısı !

Web sayfalarının yapısı büyük öneme sahiptir. Sayfa içinde kullanılan içerikler, kullanılan kod yapısının web standartlarına uyması, görsel öğelerin doğru ve yerinde kullanılması, sayfa dışına çıkan linklerin nofollow olarak düzenlenmesi sayfa içi seo’ya örnektir. Tablo, iframe gibi eski kod yapıları yerine kullanılacak olan div yapısı sayfa hızını arttıracağı gibi arama motorlarına daha hızlı bir geçiş ortamı sağlayacaktır.

Sayfa içinde kullanılan özgün içerikler (kopya olmayan), daha doğal, kaliteli bir sayfa yapısının oluşmasını sağlamakla birlikte, arama motorlarının dikkatini çekecektir. Sayfa içinde kullanılan resimlerde alt parametresinin kullanılması, resimlerin yükselik ve genişlik değerlerinin verilmesi, sayfanın header kısmında bulunan başlık, anahtar kelime ve açıklama kısımlarının siteye göre düzenlenmesi önemlidir. Tabiki bu işlemlerde anahtar kelime yoğunluklarının ayarlanması da gerekmektedir.

Anahtar kelimesi “firma rehberi” olan bir web sitenin header kısmında aşırıya kaçmaması gerekmektedir. Aşırı anahtar kelime kullanımı ve özellikle bu kısımlarda uzun kullanımlar siteyi Google manuel filtre cezalarına sürükleyebilir.

Otoriter Backlinklerin Elde Edilmesi

Sitenizin içeriği ile alakalı, güçlü, otoriter web sitelerinden backlinklerin edinilmesi SEO için büyük öneme sahiptir. Bu tarz backlinkler web sitenizin Google sıralamalarını etkileyeceği gibi, seo trustrank değerinide büyük ölçüde arttıracaktır.

Google güven faktörüde seo’da yeni getirilen bir kriterdir. Google güvendiği web sitelere değer vermekte ve bu değer sonucuda arama sonuçlarında listelenmesi sağlanmaktadır. Seo trustrank değeri yükselen web siteleri Google gözünde güvenilir olarak işaretlenirler ve arama sonuçlarında iyi sıralamalar elde ederler. Seo hakkında daha detaylı bilgiler için seo dersleri makalelerini okuyabilir ve daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 2
: 1501
Kayıt tarihi
: 02.12.13
 
 

8 Yıldan beri 3 farklı firmada web tasarımı programcılığı ve arama motoru optimizasyonu danışmanı..