Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '17

 
Kategori
İnternet
 

Seo Nedir , Ne İşe Yarar ?

Seo Nedir , Ne İşe Yarar ?
 

seo nedir


Seo Nedir , Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır ?
 
Merhaba Dünya. Bu blogdaki ilk yazım. Bu yazımda seo nedir başlığı üzerinde duracağım.
 
Seo kelime olarak, ingilizce Search Engine Optimization öbeğinin kısaltmasıdır. Türkçe olarak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir.
 
Genel olarak seo nedir diye arama yaptığınızda karşınıza çıkan, seo uzmanı diye bilinen siteler size seo’nun bir websitesinin arama motorlarına göre düzenlenmesidir diye sonuçlar verecektir. Kabataslak, yüzeysel ve geçici olarak düşünürsek öyledir. Ancak günümüzde arama motorlarının gelişen algoritmalarıyla birlikte bu kanı tarihe yavaş yavaş karışmaya başlamıştır.
 
Seo sadece websitesini arama motorlarına göre düzenlemek değildir. En etkili ve kullanılan arama motoru Google olduğu için “arama motoru” kelimesi yerine bundan sonra Google kullanacağım.
 
Google bizden aslında çok basit birşey istiyor. Kaliteli içerik üretmek. Ayrıca bir takım site içi optimizasyonlar istiyor basitçe onlara da buradaki Seo başlangıç rehberi nden ulaşabilirsiniz.
 
Kaliteli içerik nedir ?
 
 Aslında bu konuya başka bir makalemde değineceğim ama kısaca kaliteli içerik, ziyaretçi bir google araması ile bir içeriğe geldiğinde, o içeriğin ortalama okuma süresince sayfada kalıp, sosyal medyada paylaşacak kadar seveceği içeriktir. Kaliteli içerik seo uyumlu makale yazımı ile doğrudan ilgili olduğundan seo uyumlu makale nasıl yazılır buradan göz atabilirsiniz.
 
Yani kaliteli içerik, okurken keyif veren, aranılan sorguyu net cevaplayan ve sosyal medyada olsun diğer bloglarda , sitelerde olsun paylaşılacak kadar değerli bulunandır.
 
İçeriğin Paylaşılabilir Olması Neden Önemlidir ?
 
Seo uzmanı kişiler sizlere paketler sunarlar, edu backlinkler, blog backlinkler, şu backlinkler bu backlinkler. Neden backlink satıyorlar düşündünüz mü hiç ?
 
Yukarıdaki kaliteli içerik alt başlığında bahsettiğim, değerli ve paylaşılan içerik ne yapar bir düşünün. Size backlink sağlar. Nasıl mı sağlar, şöyle ki, benim bir sitem var  sitemi wordpress ile yaptım diyelim. Ve wordpress optimizasyonunda bir sorunla karşılaştım, ararken de bu sorun hakkında harika bir makale yazılan bir siteye denk geldim ve gerçekten sorunum çözüldü. Mutlu oldum. Ben sitemdeki ilgili bir yazıda muhakkak o siteden bahsederim. Hatta o benim işimi gördü ben de ona destek olayım diye anahtar kelime üzerinden backlink veririm.
 
Benim gibi onlarca blogger, webmaster olduğunu düşünün. Bu her yazınızdan site 2-3 backlink anlamına geliyor ise websiteniz oldukça değerli bir websitesi haline gelecektir.
 
İşte backlink satanların yaptığı da budur. Emek harcayarak belirli bir süreçte olması gereken doğal işlemleri, muhtemelen ellerindeki bir takım siteler, bloglar, yorumlar vb. ile kısa bir sürece çekerek aramalarda hızlı bir gelişme sağlamaktır.
 
Bu ilk etapta etkili olabilir, 2-3 ay gibi kısa bir süre içerisinde sonuç alabilirsiniz ancak muhtemelen sonrasında hızlı bir düşüşe , hatta olası bir google algoritma güncellemesinde de cezalara maruz kalabilirsiniz.
 
İçeriğinizin paylaşılabilir olmasının önemi de buradadır. Herhangi bir manuel veya auto çalışmaya gerek kalmadan,  google’ın istediği gibi, organik olarak optimizasyon sağlar.
 
Kaynak : https://www.odiji.com/seo-nedir-ne-ise-yarar-nasil-yapilir/
 
Toplam blog
: 2
: 853
Kayıt tarihi
: 07.01.16
 
 

Türkçe, İngilizce , Rusça ve Arapça Dillerinde Seo Uzmanı , Araştırmacı Makale Yazarı ..