Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '12

 
Kategori
İnternet
 

Seo nedir ?

Seo nedir ?
 

Seo, diğer bir ifade ile arama motoru optimizasyonu, kurduğunuz site veya blogun, arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayan uygulamaların tümüdür. Bana göre seo, kurduğunuz site veya blogun kalbidir. Eğer arama motorlarında, özellikle Google'da üst sıralara çıkmak istiyorsanız, kesinlikle Seo uygulamaları yapmalısınız.

Herhangi bir kategoride siteniz/blogunuz varsa, bulunduğunuz kategori içerisinde arama motorlarında ilk çıkan 10 sonuç içerisinde olmanız size çok iyi geri dönüşüm sağlar. Bir çok kişinin kurduğu sitelerden kazanç sağladığını, popüler olduğunu düşünürsek, arama motorlarında üst sıralarda olmak oldukça önemli bir hale geliyor.

Sitenize veya blogunuza seo uygulamak bazı işlemlerden geçer. Bu işlemlerin hepsi önemlidir. Ancak en önemlisi, aldığınız alan adı, sitenizin başlığı, açıklama kısmı ve sitenize yazdığınız metinler içerisinde kaç kere anahtar kelimenizin geçtiği önemlidir. Hepsi birbiri ile iç içe olmalıdır.

Günümüzde bir çok kişi site, blog kuruyor. Ancak seo işlemleri yapılmadığı için, tecrübesizce adımlar atıldığı için kurulan siteler arama motorlarında üst sırala çıkamıyor. Bu arada site kurmak için hosting ücreti ödemelisiniz. Ancak blog kurmak ücretsizdir.

Seo işlemlerinin bir kısmını internetten, forumlardan bulabilirsiniz. Ancak paylaşılan bilgileirin çokluğu, bu bilgilerin toplanmasını ve hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu ayıklamak zaman alıyor. Bunun yerine elinizin altında olan bir seo rehberi yazılımı satın almanız, sizi arama motorlarında üst sıralara çıkracaktır.

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..