Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '16

 
Kategori
İnternet
 

SEO nedir? Nasıl yapılır?

SEO nedir? Nasıl yapılır?
 

seo nedir


SEO "Arama Motoru Optimizasyonu" anlamına gelmektedir. İngilizce olarak Search Engine Optimization kelimesinin baş herflerinin kısaltması sonucu SEO terimi ortaya çıkmıştır.
 
Web sitelerinin arama motorları tarafından daha rahat taranabilmesi için yapılan teknik çalışmalara SEO denilmektedir. 
 
SEO Çalışmaları Nasıl Yapılmalıdır?
 
SEO çalışmaları iki ana dala ayrılmaktadır. Site içi çalışmalar ve site dışı çalışmalar olarak yapılmaktadır. Çalışmalar Google Kalite yönergelerine uyumlu olarak yapılmalıdır. Bunun için google kalite yönergeleri makalelerini okumanızı tavsiye ederiz.
 
Site İçi SEO Nedir?
 
Site içi yapılan teknik optimizasyon çalışmaları;
 
* Başlıkların ve URL yapılarının Optimize edilmesi.
 
* Sayfa hız optimizasyonu
 
* Mobil Uyumluluk
 
* SEO Eklentilerinin kurulması
 
* Kategori ve Sayfa yapılarının optimize edilmesi
 
gibi bir çok teknik işleme dayanmaktadır. Optimizasyon sürecinde ücretli ve ücretsiz bir çok kaynaktan faydalanabilirsiniz. Optimizasyon sürecinde en çok yararlanacağınız kaynak webmaster tools olacaktır. Google'ı açarak webmaster search console yazdığınızda karşınıza çıkacaktır. Kayıt olmak için bir gmail hesabınızın olması gerekmektedir. Sonrasında ise mülk eklemeniz gerekiyor. Özellikle ekle seçeneğini tıklayarak, site adresini girmeniz gerekmektedir. Ardından domain adresinizi doğrulamanız gerekiyor. Doğrulama işleminde bir çok seçenek bulunmaktadır genellikle Google'ın size vereceği dosyayı ftp niz içerisinde Public_Html klasörüne bırakmanız yeterli olacaktır. Domain doğrulama işlemi bittikten sonra sitenizin sitemap.xml ve Robots.txt dosyalarını tarama sekmesi altında site haritaları alanından sitemap.xml dosyanızı, robots.txt alanından ise robots.txt dosyanızı göndermeniz gerekmektedir.
 
Sitenizde oluşacak tüm teknik hataları webmaster tools aracılığı ile görmeniz mümkündür.
 
Site Dışı SEO Nedir?
 
Site dışı seo site adresinizin farklı sitelerde bulunması demektir. Yani farklı sitelerde bulunan linkleriniz. Site dışı SEO yaparken dikkat etmeniz gereken konu ise siteniz ile aynı içerikleri üreten sitelerde ve benzer içerikleri üreten sitelerde linklerinizin olmasıdır ve ücretli bağlantı tiplerinden uzak durmanız gerekmektedir. SEO çalışmalarına başladığınız zaman ücretli bağlantı tipleri kullanmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Günümüzde bir çok farklı yöntem kullanılmaktadır. Google arama motoru siteler üzerinde değerlendirme yapmak için 200 den fazla sinyal kullanmaktadır.
 
Kısaca seo'nun arama motorları üzerinde sitenizin daha ön planda çıkması için yapıldığını söyleyebiliriz.
 
Toplam blog
: 7
: 201
Kayıt tarihi
: 22.11.16
 
 

İnternet ve teknoloji alanında güncel makaleler yayınlamaktayım. Kurumsal SEO Danışmanlığı hizmet..