Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '15

 
Kategori
İnternet
 

SEO nedir?

SEO nedir?
 

seo nedir


İngilizce Search Engine Optimization olan ve SEO olarak kısaltılan Türkçe’ye de Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevirebileceğimiz çalışmalar bütünü ile web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkartılması sağlanmaktadır. SEO için ülkemiz de başta olmak üzere tüm dünyada en popüler arama motoru olarak kullanılmakta olan Google özellikle tercih edilmekte ve çalışmalar bu doğrultuda yapılmaktadır. Sistemin işe yararlığını kısaca açıklamak gerekirse; internet kullanıcıları arama motorları aracılığı ile belli başlı anahtar kelimeleri kullanarak arama yaptığında karşılarına çıkan sonuç sayfasında ilk sıralardaki web sitelerini incelemeyi tercih etmektedirler. SEOçalışmaları da sizin web sitenizin bu arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını ve doğal olarak daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacak, popülaritenizi arttıracaktır.
 
Artık internet yaşamın her alanında aktif bir şekilde kullanılmakta olduğu için hem sosyal hem de ticari açıdan büyük bir önem arz ediyor. İnternet üzerinde farklı kategorilerde birçok web sitesi bulunuyor. Bu web sitelerinin tek ve nihai amacı ise ulaşabildikleri kullanıcı sayısını arttırarak, belirli bir popülarite sahibi olabilmek. SEOçalışmaları da web sitesi sahiplerine popülerlik vaad ediyor.
 
SEO Nasıl Yapılır?
SEO çalışmaları doğru ve etkin bir şekilde sistemli olarak gerçekleştirildiği takdirde verimlilik sağlamakta ve amacına ulaşabilmektedir. İnternet, sürekli olarak gelişen ve değişen bir sisteme sahip olduğu için SEO uzmanlarının da mutlaka sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmesi ve anında çalışmalarına bu gelişmeleri entegre edebilmeleri son derece önemlidir. Aceleci bir şekilde ve doğru tekniklerle yapılmayan SEO çalışmaları yararlı olmaktan çok zarar verecektir. Bu nedenle web siteniz için SEO hizmeti alacağınız kişilerin bu konuda uzman olmasına büyük bir önem vermelisiniz.
 
Firmamız, uzun yıllardır yapmış olduğu çalışmalarla sahip olduğu deneyim teknolojinin sunduğu en son imkanlarla birleştirerek, sizlere kaliteli ve güvenilir bir SEO hizmetisunmaktadır. Aynı zamanda danışmanlık hizmeti de sunmakta olan ekibimiz, alanında uzman kişilerden oluşmaktadır. Web siteniz için yapacağımız tüm çalışmalar tek tek raporlanarak tarafınıza iletilecek ve onayınız alınmadan hareket edilmemektedir. Siz de web sitenizi çok daha fazla kullanıcıya ulaşması için modern tekniklerimize ve güvenilir ekibimize emanet edebilirsiniz.
 
SEO Çalışmaları Olarak Neler Yapılabilir?
Web sitenize çekmek istediğiniz kişilerin birer internet kullanıcısı olduğunu göz önünde bulundurursak, internetin sınırsız zenginliğinden faydalanarak ziyaretçi sayınızı arttırmak üzere çalışmalar yapmaktayız. Tabii ki bunun için farklı yayın organları kullanılabilir ancak emin olun hiçbiri internet kadar kesin ve hızlı sonuçlar sağlamayacaktır. Web sitenize ziyaretçi trafiği sağlandıktan sonra standart olarak adlandırdığımız çalışmaları uygulamaktayız. Yani meta ayarları, içerik metinlerinin optimize edilmesi, web sitesinde bulunan görsellerin optimizasyonu, hazırlanmış olan sayfaların birbiri ile uyumunun kontrol edilmesi ve belki de en önemlisi web sitesinin hitap etmesi istenen kitleye olan uygunluğunun sağlanması gibi çalışmalar yapılmaktadır. Tüm bu saydığımız çalışmaların zaman içerisinde büyük bir titizlikle yapılması kalıcı sonuçlar elde edilmesi açısından son derece önemlidir.
 
1:Trustrank değerlerinin yüksek tutulması için web sitesinin içeriğinin belirli aralıklarla güncelleyin.
2:Sitenizde gün aşırı yayınlayacağınız makalelerle SEO puanınızı yükseltin.
3:İçeriklerinizi özgün görsellerle destekleyin.
4:Siteyi kullanan ziyaretçilerin web sitesinin kalitesini Google yıldızları ile belirlemesini sağlayın.
5:Sosyal medya hesaplarınızda paylaşım yapacağınız zaman öğlen 14:00 ve akşam 20:00 saatlerini tercih edin.
6:Backlink alacağınız web sitelerinin siteniz ile aynı lokasyona sahip olmasına özen gösterin.
7:Çok fazla gereksiz bilginin yer aldığı metinler yerine, yalın ve doğal içerikli metinleri tercih edin.
8:Web sitenizde eğer mümkünse özgün videolar yayınlamaya çalışın.
9:Domain bilgilerinizi eksiksiz ve tam bir şekilde, doğruluğuna özen göstererek girin.
10:Kullanıcılarınızın işini kolaylaştıracak araçları web sitenize yükleyerek ziyaretçileriniz için vazgeçilmez olmayı hedefleyin.
11:Web sitenizin güvenliğini sağlamak için mutlaka SSL sertifikası alın, Domain sürenizi en az 4 yıllık olacak şekilde kaydedin.
12:Web sitenizde tag kullanımına önem verin ve sosyal medyada en popüler olan tagleri kullanmaya çalışın.
13:Web sitenizde yer vereceğiniz reklam alanlarının abartılı büyüklüklerde olmamasına dikkat edin.
14:Web sitenizde yer vereceğiniz görsellerin boyutlarının 50 kb’den büyük olmamasına özen gösterin. Aksi halde web siteniz yavaş çalışacak ve kullanıcılarınızı uzaklaştıracaktır.
15:Web siteniz için kesinlikle en başta doping etkisi yaratan ancak ilerleyen dönemlerde de hızlı bir düşüş yaşanmasına neden olacak doğal olmayan çalışmalar yapmayın.
16:Edu.tr ve gov.tr uzantılı web sitelerinden backlink alırken mutlaka domain yaşınızla orantılı backlink almaya mutlaka özen gösterin.
 
Toplam blog
: 2
: 90
Kayıt tarihi
: 17.02.12
 
 

web teknolojileri üzerine hizmet vermekte ve özellikle Arama Motoru Optimizasyonu yani ( SEO ) al..