Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '17

 
Kategori
İnternet
 

Seo Nedir?

SEO (Search Engine Optimization) Türkçe anlamı ile Arama motoru optimizasyonu web sitenizin arama motorlarına göre optimize etmenize verilen addır. Diğer bir anlamı ise arama motoru sıralamasında olumlu yükselişlere verilen addır.

SEO işlemlerinde web site içerisinde yapılan teknik (kod yapısı) çalışmalaradan dış (içerik editörlüğü) çalışmalarına kadar her adım çok önemlidir. Her adımı apayrı önem taşıyan bu işlemlerde amaç web sitesini ziyaret eden arama motoru kullanıcısının rahatlıkla sörf edebilmesidir. Kendileri ile anlaşmaları bulunan web sitelerine belli başlı kurallar tanıyan arama motorları, belirtmiş oldukları kurallara uyum sağlayan web sitelerini belirlenen anahtar kelimeler de ön sıralara yerleştiriyoır.

ARAMA MOTORLARINDAKİ ARAMA ALGORİTMASI (MANTIĞI)
Arama motorunda herhangi bir arama mantığı reklam > seo uyumlu web siteleri > standart web siteleri şeklindedir. Örneğin “ev koltuk takımı” kelimesini herhangi bir arama motorunda ararsanız ilk sıralama da eğer varsa reklamlar gösterilecektir.  Tabii reklam deyip geçmeyelim çünkü arama motorlarının (en iyi örnek Google) almış oldukları reklamlar da uzmanlar tarafından incelenip eğer kategori ile ilgisi var ise ve doğru sonuçu sunuyorsa reklam yayınlaması yapılır.

Reklam sıralamasında sonra ise SEO uyumlu web siteleri yerini hemen ilk sıralardan alır. Peki, nedir bu SEO? Ne yapmalıyız ki SEO uyumlu bir web sitemiz olmalı? Arama motoru optimizasyonu işleminde yapılan bir çok işlem bulunmaktadır. Bunlardan bir kaçı example web sitesinin kaç saniye de açıldığı, web sitesinde herhangi güvenlik ihlali bulunuyor mu? içerik yeterliiliği bakımından ne kadar uygun? görsel içerik bakımından ne kadar uygun? Arama motorları bu ve bunlar gibi birçok soru(n) belirleyip ona göre bir arama mantığı oluşturarak web siteleri arasında sıralama yapar.

Eğer arama motoruna uygun bir web sitesi iseniz çalışmış olduğnuz anahtar kelime de reklam sıralamasından hemen sonra sizin web sitesiniz yer alır. Ayrıca belirtmeliyiz ki SEO da hiçbir zaman dört dörtlük olup en üst sırada ebediyen kalamazsınız. Güncel olarak web sitenizi güncellemeli – Güncel SEO güncellemelerini takip etmeli ve onları web sitenizde uygulamalısınız.

https://www.huseyinonur.com.tr

 
Toplam blog
: 3
: 110
Kayıt tarihi
: 11.09.17
 
 

Blog Yazarı  ..