Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '16

 
Kategori
Yazılım
 

SEO'nun önemi

SEO'nun önemi
 

Artık günümüzde internetin öneminden bahsetmeye gerek yok sanıyorum. Çoğu kişi de bunun farkında olarak işletmeleri için, kendileri için internet siteleri yaptırıyorlar. Eskiden bir alanda çok fazla internet sitesi bulmak pek mümkün değilken şimdi bir alanda onlarca yüzlerce binlerce internet sitesi olabiliyor. Google bu siteleri sayfa sayfa indeksliyor. İndeksleme yaparken pek çok kritere göre siteleri değerlendiriyor. Yani artık internet sitenizin olmasından daha önemlisi internet sitenizin google da ilk sayfada görünmesi. Çünkü kullanıcıların %100'e yakını bir şey ararken sadece birinci sayfadaki sitelere bakıyorlar ve aradıklarını ilk sayfadaki sitelerden buluyorlar. Bunun içindir ki artık sitenin tasarımından daha önemli ve daha ayrıntılı bir konu var: SEO.(Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu)

Eğer iyi bir SEO uzmanı ile çalışıyorsanız siteniz daima göz önünde olacaktır.

Eskiden anahtar kelimeleri yazdığımız zaman bir iki tane de backlink aldığımız zaman siteleri ilk sayfaya kolaylıkla taşıyabilirken bugün hem internet sitelerinin ve kullanıcıların çoğalması hem de Google'ın aşırı gelişmiş botları benim gibi SEO ile uğraşanları daha çok yoruyor. Google'ın attığı her adımı takip etmek ve geliştirdiği yeni mantıklara uygun şekilde sitelerimizi düzenlememiz/oluşturmamız gerekiyor. 

Sadece Google'ı takip etmek yetmiyor. Sitenizin sıralamada gerilerde olmasını isteyen kötü niyetli kişiler sitenize çeşitli yollarla saldırabilirler. Bunlardan birisi backlink saldırısı. Şöyle ki yaptığım bir siteyi yayınlayalı bir ay kadar oldu. Site yükselişteyken son günlerde birden düşüşe geçti. Kısa bir araştırma sonucu yurtiçi ve yurtdışı birçok siteden siteme backlink verildiğini tespit ettim. Eskiden olsa bu iyi bir şeydi. Ne kadar backlink alırsanız sitenizin o kadar yükselme şansı vardı. Fakat Google botları artık hangi backlinkin doğal hangisinin spam olduğunu rahatlıkla ayırt edebiliyor. Misal sitenin birisi başka sitelere 100 tane link vermiş bunlardan birisi de benim sitemin linki. Google benim sitemi de kara listeye ekliyor ve indekslemede gerilere atıyor. Bu durumda yapmamız gereken bu siteleri tespit ederek txt dosyasına eklemek ve Google web masters bağlantıları reddetme bölümünden sitemizi seçerek txt dosyasını yüklemektir. Bunları ayrıntılı olarak anlatmıyorum. "Seo bağlantı reddetmek" olarak aratırsanız bu konuyla ilgili pek çok kaynak bulacaksınız. 

 

 
Toplam blog
: 2
: 315
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü 2016 yılında okul birincisi olarak bitirdim..