Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '15

 
Kategori
İnternet
 

SEO rakip analizi

SEO rakip analizi
 

SEO Rakip Analizi


Web sayfası sahiplerinin tartışılmaz amacı internet ortamında bulunan rakipleri ile rekabette başarı sağlamaktır. Bunun için her web sitesini yapması gereken çalışmalar vardır. Bunlardan en önemlisi rekabet etmiş olduğu rakiplerini analiz edebilmektir. Yapılan SEO çalışmalarından maksimum alabilmek için SEO rakip analizi yapmak gerekmektedir. Bu sayede yapılan çalışmalardan maksimum verim alınabilir. Yapılmış olunan SEO çalışmaları yapılan analizler sayesinde daha da verimli hale gelecektir. SEO rakip analizi sayesinde hem rakiplerinizi tanıyacak hem de sizden artı ve eksi yönlerini bilebileceksiniz. Böylece alınacak tedbirleri belirleyecek ve siteniz için yapmış olduğunuz SEO çalışmalarına bir yön verebileceksiniz.
 
SEO rakip analizi yaparken önceliğiniz sektörünüzde bulunan rakiplerinizi belirlemek olmalıdır. Bunu yaparken web siteniz için belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeleri arama motoruna yazarak tarama yapmanız gerekmektedir. Yapılan bu taramada çıkan web sitelerine girerek sunmuş oldukları ürün kalitelerini incelemeniz ve talep gören yönlerini bulmanız gerekmektedir. Yapılacak çalışmaya başlangıç noktanız bu olacaktır fakat kesinlikle yeterli değildir. Rakip firmanın sahip olmuş olduğu web sitelerinin alt yapılarını da bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca onları arama motorlarında üst sıralarda tutan tüm nedenleri bilmeniz gerekmektedir. Yani bu web sitesi neden tercih ediliyor veya neden talep görüyor bilmeniz gerekmektedir. Bu şekilde rakiplerini ile yapmış olduğunuz rekabette başarılı olabilirsiniz. SEO rakip analizi yaparken önceliğiniz rakibinizin kullanmış olduğu web sitesinin alt yapısını öğrenmek olacaktır. Bu alt yapı sayesinde arama motorlarında nasıl göründüklerini ve kullanıcıların hangi sebeplerden tercih edildiklerini anlayabilirsiniz. Bu sayede sizden artı ve eksi yönlerini öğrenmeye başlamış olursunuz ve SEO çalışmalarınıza bu şekilde yön vermeye başlayabilirsiniz.
 
SEO rakip analizi yaparken hem kendi web sitenize hem de rakip firmaların web sitelerine bir kullanıcı gözü ile bakmanız gerekmektedir. Hangi web sitesinde aradığınız kriterlere uygun ürünü daha kolay bulabildiğinize bakmanız gerekmektedir. Böylece hangi sitenin daha kaliteli olduğunu görebilirsiniz. Çünkü sadece kendi sayfanıza bakarak eksiklikleri göremezsiniz. Sadece küçük ayrıntılar bile birçok şeyi değiştirebilir. Bundan dolayı SEO rakip analizi çok önemlidir. Bu çalışmalar yapılırken rakibinizin pazarda ki durumunu da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu firmaların hitap etmiş olduğu kullanıcı kitlesi sizin de hitap etmiş olduğunuz kullanıcı kitlesi ile işiniz biraz daha zor olacaktır. Bu durumda alan adınız bile ayrı bir önem kazanacaktır. Bundan dolayı anahtar kelimeler kadar alan adınıza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Kullanmış olduğunuz alan adı anahtar kelime içeriyor ise bu size ayrı bir avantaj sağlayacaktır. Bunların haricinde hangi sitelerden link aldığına ve bu linklerin değerlerine de bakmanız gerekmektedir. Çünkü almış oldukları linkler sayesinde ne kadar kullanıcıyı web sitesine çektiğini bilmeniz ve bunlara önlem almanız gerekmektedir. Eğer ki almış oldukları linkler sizin almış olduğunuz linklerden daha kaliteli ise sizin de link aldığınız web sitelerini değiştirmeniz gerekmektedir. Link alışverişine arama motorları da dikkat ettiğinden dolayı bu çalışma sayesinde hem arama motorlarında üst sıralara çıkabilecek ve rakipleriniz ile rekabette başarılı olma şansını yakalayacaksınız.  Bundan dolayı SEO rakip analizi yapmak web sitenizin başarısı için çok önemli olacaktır.
 
Sonuç olarak yapılacak bu çalışmalar sayesinde kullanıcıların rakiplerinizi neden tercih ettiğini bilebileceksiniz. Bu yönde yapılacak çalışmalar sayesinde daha çok kullanıcıyı web sitenize çekebilecek ve bu sayede daha çok kazanabileceksiniz. Bundan dolayı SEO rakip analizi yapmak web siteleri için vazgeçilmez Kurumsal SEO çalışmalarından biridir. Bu çalışma sayesinde birçok rakibi geride bırakma ve daha başarılı bir web sitesine sahip olma şansınız olacaktır.
 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..