Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '15

 
Kategori
İnternet
 

Seo uzmanı ne demek

Seo uzmanı ne demek
 

Seo Uzmanı Nedemek


SEO uzmanı olarak çalışmakta olan kişiler, yapacağı çalışmalarla web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlayarak web sitenizin popülaritesini arttırmayı amaçlamaktadır. İnternet kullanıcıları arama motorları aracılığı ile belli başlı anahtar kelimeleri kullanarak arama yaparlar ve karşılarına çıkan sonuçlarda da ilk sıralardaki web sitelerini tercih ederler. Seo uzmanı tarafından yapılan SEO çalışmaları da öncelikle web sitenizin içeriğine uygun anahtar kelimeleri belirlemekle başlar. Özellikle ticaret alanında hizmet veren bir web sitesi sahibiyseniz, SEO çalışmaları ile web sitenizin ziyaretçi trafiği arttıkça ürün veya hizmetlerinizi daha fazla kişiye ulaştırabilir ve firmanızı daha tanınır bir hale getirebilirsiniz. Hedeflediğiniz müşteri kitlesi ile bir araya gelmeniz çok daha kolay bir şekilde gerçekleşir. Başarılı bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiren seo uzmanı doping etkisi yaratan ve uzun vadede düşüş yaratan çalışmalar yerine, daha verimli olan uzun vadeli çalışmalar gerçekleştirmelidir. Zamana yayılan çalışmalar her zaman çok daha kalıcı ve kesin sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.
 
SEO çalışmalarında her arama motoru için farklı çalışmalar yapılmaktadır. Günümüzde en popüler arama motoru olan Google genellikle SEO çalışmaları için tercih edilmektedir. Bu nedenle seo uzmanı mutlaka Google’a yönelik olan çalışmalarda uzmanlaşmış olmalıdır. Çünkü internet kullanıcılarının oldukça büyük bir oranı herhangi bir konuda arama yapmak istedikleri zaman Google üzerinden arama yapmayı tercih etmektedirler.
 
SEO Uzmanı Nasıl Çalışır?
 
Günümüz reklam ve tanıtım sisteminde artık sosyal medya hesapları ve web sitelerinin ciddi anlamda bir payı olduğu artık bilinen gerçekler arasında yer alıyor. Firmalar, ürün ya da hizmetlerinin reklamlarını gazete, dergi, TV gibi sıradan yayın organları ile yapmaktansa çok daha pratik olan ve çok daha kalıcı, verimli sonuçlar sağlayan internet ortamını tercih etmektedirler. Bu nedenle de SEO çalışmaları ve bu çalışmaları gerçekleştirecek olan seo uzmanı büyük bir önem teşkil eder. Arama motorlarında üst sıralarda olan web siteleri her zaman çok daha fazla kullanıcıya ulaşabilmekte ve tanıtımlarını çok daha geniş kitlelere kolayca yapabilmektedirler.
 
SEO çalışmaları belirli aşamaları olan ve belirli bir süreci kapsayan çalışmalardır. Bu çalışmalar dahilinde seo uzmanı rakip web sitelerini değerlendirir, piyasayı analiz eder ve belirli bir strateji belirleyerek çalışmalarını gerçekleştirir. SEO çalışmaları dahilinde backlink alımları yapılır, sosyal medya çalışmaları yapılır, tanıtımlar yapılır ve web sitesi analiz edilir. Seo uzmanı sektör içerisinde zamanla edindiği tecrübeleri, teknolojik imkanlarla ve sahip olduğu iyi tahmin yeteneği ile birlikte harmanlayan özelliklere sahip olmalıdır. Yaratıcı olmalı ve sahip olduğu yetenekleri belirli bir sistem içerisinde değil her web sitesi için özel olarak belirleyerek kullanabilmelidir. Google, doğal olmayan, sıradan web sitelerinin popüler olmasına sıcak bakmamaktadır.
 
Başarılı bir seo uzmanı öncelikle arama motorlarının nasıl düşündüğünü ve ne istediğini son derece iyi bir şekilde analiz edebilmeli aynı zamanda çalışma mantığını da teknik olarak çözümleyebilmelidir. Bu da oldukça uzun süren bir eğitim ve araştırma süreci ile iyi bir tahlil yeteneğini gerekli kılmaktadır. Günümüzde ne yazık ki sadece işin teknik kısmına hakim olan ancak yeterli derecede deneyimi ya da uzmanlığı olmayan kişiler de kendilerini seo uzmanı olarak tanıtmakta ve başarısız SEO çalışmaları ile web sitelerine yarar sağlamak yerine zarara uğratmaktadırlar. Genellikle bilgi ve tecrübe yerine yapay yöntemlerle kısa bir süreliğini de olsa iyi sonuçlar elde edebilen bu kişiler, uzun vadede kalıcı olmayan ve düşüşe neden olan çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Bu da hem zaman kaybına neden olmakta hem de maddi kayıplar yaratmaktadır.
 
Popüler arama motoru olan Google’ın kendisine özel olan, web sitelerinin belirli kriterlere sahip olup olmadığını tespit etmekte olan mini programları vardır. Spider yani örümcek adı verilen bu programlar, sistem taraması yapar ve web sitelerinin içeriğini kontrol ederler. Bu programlar, yaptıkları inceleme sonucunda web sitelerinin bazı özel kriterleri yerine getirip getirmediğini kontrol ederler. Eğer web siteniz bu kriterleri yerine getirmemiş olursa yani yapay çalışmalar yapılmışsa arama motorlarında üst sıralarda yer alamazlar. Bu nedenle doğal çalışmalar yapan, kalıcı ve kesin sonuçlar üreten seo uzmanı bir web sitesi için son derece önemlidir.
 
Kaynak : http://seonedirseouzmani.com/seo-uzmani.html
 
http://blog.milliyet.com.tr/ozgurdogruoz
 
 
Toplam blog
: 6
: 224
Kayıt tarihi
: 16.08.11
 
 

Müzisyen Besteçi - Film Yönetmeni   ..