Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Öykü
 

Sepra günlükleri 1 - Sepra'nın doğuşu

Sepra günlükleri 1 - Sepra'nın doğuşu
 

SEPRA BİLİNMEZDE YOLCULUK


Yıllardan birinde bir ülkede diğer tüm aileler gibi bir aile varmıs ama bu ailenin farkı oğulları Jess imiş. Jess siyah saçlı kahverengi gözlü esmer orta boylu 14 yaşında bir erkek çocuğudur, jess'i diğer çocuklardan ayıran ve onu fazla arkadası olmayan bir çocuk haline getiren çok yüksek seviyede olan hayal gücü. Jess iyi kalpli, merhametli, orta zekaya sahip hayat dolu bir çocuktur.

Jess'in annesinin adı Marry babasının adı da Joe dur. Marry ve Joe oğulları Jess'i çok sever ona her alanda destek olurlar onun sadece bir arkadası olmasına çok üzülürler. Jess'in tek arkadaşı sarı uzun saçları olan yeşil gözlü beyaz tenli onunla aynı yaşta iyi kalpli, masum, temiz, zeki bir kız çocuğudur bu güzel kızın adı Leslie dir. Leslie de Jess gibi yüksek bir hayal gücüne sahip olduğu için jess den baska bir arkadası yoktur onlar açısından bir problem de yoktur zaten onlar birbirlerine yetiyordu.

Leslie annesi Martha ile yaşıyordu babası yoktu o engin hayal gücünde hayal edemediği tek şey bir babaydı. Leslie ile Jess okulda aynı sınıfta aynı sırada oturuyorlardı iki hayal gücü yüksek beyin yanyana olurda durabilir mi hiç tabiki de hayır her gün okul çıkışı Leslie'nin tavanının tamamı camlarla kalplı tavan arasındaki odasına gidiyor ve saatlerce hayal kuruyorlardı. Masum güzel iyi insanlar olan şekerlerle dolu çocukların özgür olduğu anne babasız çocukların olmadığı kötülük kelimesinin bile anılmadığı polisin avukatların hakimlerin mahkemelerin olmadığı saf iyilik eğlence macera dolu bir gezegen Jess'in kral Keslie'nin kraliçe olduğu bir gezegen. İyilik güzellik gezegeni SEPRA onların tek yaşama dayanağı her gün odaya kapanıp saatlerce hayal ettikleri onlara ait bir gezegen.

Diğerleriyle aynı bir güne daha uyanmıştı Jess annesinin seslenmesiyle kahvaltıya indi o sabah iştahı yoktu pek birşey yemedi masadan kalktı babasını ve annesini öptü, babsından akşam Leslie de kalmak için izin istedi babası izin verince tekrar öptü ve çantasını omzuna attı ve okul yoluna koyuldu. Her günkü gibi sırasına oturdu ve leslie bekledi bir süre sonra leslie geldi ve yanına oturdu Leslie heyecanlı bir şekilde babasının onda kalmasına izin verdiğini söyledi. Leslie de ona mutlu ve heyacanlı bir şekilde o zaman bu gece sabaha kadar yıldızları izler ve Seprayı hayal ederiz dedi Jess tabiki de diye cevap verdi.

Sonunda dersler bitmişti ve heyacan dolu bu iki genç koşa koşa Leslie nin evine gittiler. Annesi leslie ve Jess ise çok güzel kekler ve kurabiyeler yapmıştı önce onlarla karınlarını doyurdular daha sonra en güzel yaptıkları şeye hayal etmeye başladılar. Saat gecenin biri olmuştu leslie nin annesi hadi çocuklar artık uyuyun yarın okulunuz  var diye bağırdı. Leslie ve jess yataklarına yattılar ve uykuya daldılar...

Bu yazdığım bir romandan kesittir devamı en kısa zamanda gelecektir. Bir yazı dizisi halinde yazacağım romanımı sizlere parça parça. Saygılarımla

M.Semih KURU

02.02.'13

KULLAR

 
Toplam blog
: 75
: 309
Kayıt tarihi
: 26.01.13
 
 

" Terra : Yeni Dünya " kitabı yazarı... Bilim kurgu hayranı ... ..