Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Sercan'ın dramı

Sercan'ın dramı
 

Yanlışlıkla gelmişim bu dünyaya


Ülkemizin genç nüfusa ihtiyacı var. Her ailenin en az üç çocuğu olması gerekir. Bugün Sabah gazetesinde okuduğum haberden sonra Başbakan’ın bu sözleri aklıma geldi. Geçen hafta trafik kazasında ölen Sercan’ın annesi Durdu Doruk, aynen şunları söylemiş:

- Akşam evde kalan son unla bir ekmek yapmıştım. Kızım akşam yemeği olarak üzerine margarin sürdüğüm 1 dilim ekmek ve bir domates yemişti. Sabah bir dilim ekmeğimiz dahi kalmamıştı. Sabahçı olan kızımı, akşam geldiğinde yine margarinli ekmek hazırlama sözü vererek, aç aç okula gönderdim. Kızım da yoldan karşıya geçerken, açlığın neden olduğu dalgınlıkla minibüsün altında kalmış olabilir.

Babası Hikmet Borduk da, bir haftayı 1 tencere bulgur pilavıyla geçirdikleri ve 3 gece arka arkaya aç yattıkları günler olduğunu anlatarak,

- Kızım her sofraya oturuşumuzda, “Bizim ne zaman ekmeğimiz, suyumuz, yemeğimiz ve salatamız bir arada olacak?”derdi diye konuştu.

Şimdi 18 Aralık 2007 tarihinde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın ne dediğine bakalım.

- Ekonomide yapısal dönüşüm, gelişmiş ülkelere yakınsama süreci ve yüksek enflasyon döneminden kalma fiyatlanma davranışları göz önüne alınarak, hükümetle yapılan görüşmelerde orta vadede yüzde 4 düzeyinde bir enflasyon hedefi üzerinde görüş birliğine varıldığını, bu doğrultuda 2010 hedefinin 2009 ve 2008 de olduğu gibi yüzde 4 olarak belirlendiğini söyledi.

Bugün tarih 19 Nisan 2008. Marketlerdeki pirinç ve bulgurun fiyatını biliyor musunuz? Pirinç 7, 5 YTL, bulgur, 2, 5 YTL. Son bir yılda bir tarım ülkesinin her türlü olanaklarına sahip ülkemizde, buğday, pirinç ve bulgurun fiyat artışları % 100 ün üzerine çıkmış. Ama enflasyon hedefi % 4. Belki yarın yayınlayacakları bir bildiride enflasyon rakamlarının % 6 olduğunu söyleyecekler. Biz de bunlara inanacağız.

Bunu bir de 3 gün arka arkaya bulgur pilavı yiyen aileye söylesinler.

Bir de her aileye 3 çocuk lazım diyen Başbakan’a.

Fotoğraf ve Sercan’la ilgili haberin tam metni:


http://www.sabah.com.tr/haber, F489D02DBABB412CB4BD63BECCEE5F96.html

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..