Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '09

 
Kategori
Müzik
 

Serdar Ortaç ve Kürtçe arasındaki yanar-döner ilişki

Serdar Ortaç ve Kürtçe arasındaki yanar-döner ilişki
 

Serdar Ortaç yıllar önce Ahmet Kaya'ya saldırdığı için pişman olduğunu açıkladı. İnsan şöyle bir düşünüyor. Aradan onca sene geçmiş. Neden şimdi? Demokratik açılım olaylarından sonra böyle bir şeyi açıklanması ne derece inandırıcıdır? Ben söyleyeyim. Hiç bir şekilde inandırıcı değildir.

Ortaç röportajında Ahmet Kaya Kürtçe şarkı söylemek istediğini belirtince her Türk genci gibi gaza gelip çıkıp 10. yıl marşını okuyor. Çatal, kaşık fırlatanlar arasında yerini alıyor. Bu zamanda nasıl bilinçli insanlar varsa o zamanlarda da bilinçli insanlar vardı. Genelleme zaten başlı başına yanlış bir kuramdır.

15 senedir bir şekilde hayatımızda olan, Ortadoğu'da müziğini ödünç almadığı sanatçı kalmayan, bir çok şarkısının sözleri birbirinin eş anlamlısı kelimelerden oluşan biri Serdar Ortaç. Ve şimdi pişman olduğunu söylüyor. Şimdiki hükümetimiz bize birlikte yaşamayı öğretiyor diyor röportajında. Kreşe giden çocuklarız zaten bizde. Birlikte yaşamayı kimin istemediğini bir bakışta görebiliyoruz ayrıca.

Sanatçıların bu tür demeçleri, sözleri beni her zaman irrite etmiştir. Halka örnek olması gereken, bir şeyi yapmadan önce kafasında tasarlaması gereken insanların bu halleri gerçekten üzücü. Halkı salak sanıyorlar sanırım.

Ben en çok şeyi merak ediyorum. Ajda Pekkan'a Resim şarkısını veren Ortaç, yine Ajda Pekkan'ın Aynur Doğan'la beraber Keçe Kurdan'ı söylemesini izlediğinde ne hissetti? Bir çatalla kaşıkta Pekkan'a atsam diye düşündü mü hiç acaba?

 
Toplam blog
: 50
: 2353
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Yazılarımla, paylaşımlarım..