Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Sergen Yalçın

Sergen Yalçın
 

Türk futbol tarihine yetenekleri ile adını altın harflerle yazdırmış nadir futbolcularımızdan biri olarak geçmiştir. Üç büyük kulübümüz dışında, Anadolu kulüplerinin de formasını giyme başarısını göstermiştir. Adı "Beşiktaş'lı Sergen" olarak anılır futbol severler tarafından.

Ekonomi okumadığı bilinmekle beraber Sergen Yalçın, Sayın -çok sevgili- Hüsnü GÜRELİ büyüğümüzün manevi desteğini alarak birikimlerini değerlendirme başarısı göstermiştir. Özellikle at yarışlarına düşkünlüğü sebebiyle çok defa yazılı ve görsel basının eleştiri oklarını üzerine çekmiştir. Disiplini ve antremanı sevmemesiyle tanınan Milli eski futbolcu Sergen Yalçın, televizyon ekranlarında yaptığı yorumlar ile tüm sempatikliğini kaybetmiş gözükmekte. Sanırım yeni sezonda işini de sırf bu yorumları yüzünden kaybedecek. İnsanlar aldıkları eğitim ve tecrübeleri ışığında her konu hakkında yorum yapması normal karşılanabilir, lakin; bu ülkede Sergen Yalçın'ın ekonomiden bahsedecek son kişi olduğu kendisine hatırlatılmalıdır.

Futbol hayatı kendi belirttiği üzere kendi isteği ile bıraktığı bir meslek değildir. Yaşı, kas yapısı, kilosu ve popileritesi futbol oynamasına engel teşkil ettiği için oyun sahasının dışında kalmıştır kendisi.

Beşiktaş futbol takımının yaptığı transferler Sergen Yalçın'ın kendisi dahil maliyet noktasında kimseyi ilgilendirmez. Oynanmış oyunun taktiksel tarafını, futbolcu tercihlerini ve skora yansıyan kısmını eleştirme hakkına hepimiz kadar sahiptir. Yapılan transferler sahaya çıkmadan müthiş bir öngörü ile "tutmaz" , "olmaz" demenin manası yoktur. Bu eleştirlere bir anlam yüklemekse ilk amacımız; buna sadece "kıskançlık" denilebilir Sergen Yalçın ve benzer yorum sahipleri için.

Futbol severler ile birlikte beklemek görmek dışında elimizden şu an hiç birşey gelmez. Portekiz milli takımının ortasaha ve forvet kadrosunda ilk onbirde forma giyen beş futbolcusunun dördünün transferinin ülke futboluna kazancı noktasında hiç bir eleştiriyi kabul etmemiz beklenemez.

Büyük Beşiktaş taraftarının kendi aralarında yaptıkları yazışmalarını her gün takip ettiğimiz forumlardan anlayacağımız üzere Sergen Yalçın ve benzeri yorumcuların sevimliliklerini kaybettiklerini belirtmek istiyorum.

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 56
: 642
Kayıt tarihi
: 07.09.09
 
 

22.10.1973 yılı Tokat doğumluyum. Antalya ililnde ikamet etmekteyim. Futbol, hayatımın en önemli ..