Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Şeriat Otelinde Yılbaşı!

Şeriat Otelinde Yılbaşı!
 

Şeriat, ülkemize yönetim biçimi olarak gelmedi. Fikir olarak hep vardı kafalarda. Birilerinin özlemi veya umudu olarak kendini korudu yıllarca.

Finans sektörüyle geldi önce. Sonra kendi burjuva sınıfını ekledi ülkenin ekonomik yapısına. Yaşam şeklini kıyafetle gösterdi.

Şimdi otelleri ve apartmanları sırada. Şeriat apartmanlarının ardından İstanbul’da şeriat otelleri yapılacakmış.

Bakın nasıl olacakmış Şeriat otelleri.


”Türkiye’ye şeriat otelleri geliyor

İstanbul’da Şeriat oteli açacak olan Al Mulla Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulla Mohamed Almulla, “Bu yıl sonuna kadar Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Türkiye, Malezya ve Tayland’da 30 otel açmayı planlıyoruz” dedi.

Otellerin şeriata uygun olacağını ve sadece Müslümanlar’ı kabul edeceğini anlatan Almulla, “Burada kesinlikle alkol sigara olmayacak. İslami gıdalar kullanılacak. Odalarda yataklar, tuvaletler Kıble’ye göre dizayn edilecek. TV’lerde açık saçık filmlerde olmayacak. Duvarlarda tek bir insanlı resim yer almayacak” dedi.”


Şeriat Otelleri şeriat devletinin prototipleri olarak yansıyacak bence. “Şeriat işte budur” denilebilecek bir küçük Cumhuriyet kurulacak İstanbul’un en güzel yerine.


Şeriat yanlıları yılbaşını nasıl kutlayacakmış dersiniz?

Bugünü Hıristiyanların dini ile ilgili bir gün olarak gören, yani Noel’le karıştıran bazıları “biz de dua ederek geçirebiliriz” diyor. 31 Aralık’ta Kuran okuyan ve dini bir ayin olarak geçirecek olan bazılarının aksine kimileri ise tesettür otellerinde göbek atarak yılbaşını kutlayacakmış.

Kimileri ise evinde kuruyemiş ve meyve yiyerek tv karşısında kutlayacakmış. Son grup hala “şeriatlılaştıramadıklarımızdan” olsa gerek. Yani bizim gibi...


Duvarlarında tek bir insanlı resim yer almayacak olan şeriat otelleri yapıldığında yılbaşının orada göbek atarak mı, yoksa kuran okuyarak mı geçirileceği konusunda bir fikir sahibi değilim henüz.

Ama “helal” yiyeceklerin yeneceği ve içileceği kesin. Bir de insanlı resimlerin duvarlarda asılı olmayacağı...


Yani bize de yol görünecek o yaşam şekline geçilirse...


Alizarin’den saygılarla...

 
Toplam blog
: 105
: 7006
Kayıt tarihi
: 27.04.07
 
 

Ereğli - Konya Gazi Lisesi (yatılı) - İstanbul Üniversitesi İşletme (İng) Fakültesi - Ressam ve A..