Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '12

 
Kategori
Kültürler
 

Şeriat severler, sizi zaten sevmiyorum

Şeriat severler, sizi zaten sevmiyorum
 

Kadınlarımız arkalarda olmayacak kadar değerlidir, biz tarihi boyunca kadınlara değer vermiş bir millettik, şimdi ne oldu bize ??


Kadınlarımızı bir cinsellik unsuru haline getirenlere artık yeter derken, Şeriata göz kırpanlar sizi de onaylamadığımı ve çoğunuzun kadını ikinci sınıf görerek; kadınlarımıza köle dayatması uygulayan davranışlarınızdan dolayı sizleri de sevmediğimi bilmenizi istiyorum bir Türk Kadını olarak.

Şu bir gerçektir ki; Türk Kadını Erkeğin Arkasında  Değil, Yanındadır! ... Ve bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir ...

Kadınlarımızı modern göstermeye çalıştıklarını söyleyen şarlatanlar bu yazımı asıl size ithaf ediyorum. Neden mi ?? öyleyse okumaya başlayın:

Nasıl olup da eşsiz dilimizde yer edindiğini bilmediğim ‘her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır’ sözü, muhtemelen kadını ikinci planda gören Avrupalı'nın icadı bir sözdür. Avrupalı kadını neden mi ikinci planda görüyor dedim ?? Çünkü; Türk Kadınının medeni ve siyasi birçok hakka sahip olduğu dönemlerde Avrupa’da cadı olduğu gerekçesiyle kadınlar öldürülüyor, ibadethanelere dahi alınmıyorlardı. Yani medeniyeti bize örnek gösterilmeye çalışılanlar bizden çok daha geç medenileşmişlerdir !!.

Türk töresinde kadının yeri erkeğin yanı olmuştur. Kurultaylarda söz hakkına sahip , gerektiğinde silaha sarılıp mücadele veren, iffet ve namus timsali olan kadınlar Türk kadınlarıdır. Öyleyse biz bu sözü Türk milleti için özlü bir söz haline getirmek istersek ‘her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır’ diye kullanabiliriz.

Günümüzde Türklük üzerine oynanan oyunlardan biri de Türk kadının yeri meselesidir. Milletimize bile bile dayatılan güya modernlik, çağdaşlık adı altındaki estetik bir meta haline getirilen kadın tipi ancak şarlatanlık olabilir. Medyanın yarıçıplak resimlediği, moda budalası, düşünmekten yoksun bırakılmış kadınlar ya da Anadolu kadınının ve tüm ev hanımlarının acınacak halde olduğuna inandırma uğraşındaki ‘kadın programları’ Türk kadınına hakaretten başka bir şey değildir. El birliği ile ne yapmaya çalışıyorsunuz şerefli bir milletin kadınlarına !!

Türk’ün kendi töresinden başka hiçbir düzene ihtiyacı yoktur. Ne kapitalizmin doğurduğu zenginliğin tadını çıkaran, burjuva özentisi kadın modelleri Türk’ün milli değerlerine uygun değildir. Türk kadını varoluş sebebini, bu sistemlerin ortaya atılışlarından yüzyıllar önce kanıtlamıştır. Büyük Türk tarihinde ismi yüreklerimize ve beyinlerimize kazınmış er kişiler gibi devlet yönetmiş, savaşmış, zorluklarda direnmiş yiğit kadınlarımız da vardır.

Bugün bize yakışan, Türklük şuur ve gururuyla özünü kaybetmeden hatta özüne dönerek yaşamaktır. Türk kadınını layık olduğu mecralara taşımak yine bizlerin elindedir.  

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..