Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şeriatçı Korona Hoca!

Şeriatçı Korona tabiri bana ait değil...Önceki gün bir dostumla telefon üzerinden güncel değerlendirmeler yaparken, söz arasında Covid-19'a yapıp ettiklerinden dolayı şeriatçı dendiğini söyledi.

Şeriatçı tabiri üzerinde fazla durmaya gerek yok...Laik olmaktan çok laikçi olan eski Türkiye'nin zihinlere kodlanmış sözcüklerinden biriydi bu.Yeni versiyonu "dincilik" oldu!

Dincilik son yıllarda ortaya çıkmış olsa da şeriatçılık Cumhuriyet devri "demokrasi"sinin "demoklesin kılıcı" gibi toplumun başında sallladığı sopası oldu!

Elbette, seni kendine müstemleke yapmak iseyen emperyalizm, önce seni var eden, hem de dünya üzerinde hükümdar eden temel değerlerini tu kaka edecekti.

Aslında "İslam Hukuku" anlamına gelen şeriat da bunların en önde geleniydi...Radyolarda halk türkülerini ve Türk sanat müziğini yasaklayan "irade", şeriat gibi bir sözcük üzerinden de tüm dini ahkamı yeni nesiller zihninde mahkum edecekti...Ve ettiler!

Ama Allah'ın sopası yok, denilmiştir lafın gelişi de olsa...Elbette, Allah'ın sopası yoksa koronası var. Bugün sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada dini ahlaki değerleri terketmeyi marifet sanan zihnen iğfal edilmiş gruplar, korona zoruyla "dinci" olmaya başladılar.

Bahsettiğim, sadece temizlik gibi, kadınlı erkekli önüne gelenle şapur şupar öpüşmemek gibi İslamın temel kurallarını "Korona Hoca" nın mecbur tutması değil, dahası var:

Belki biraz fantazi gibi görünecek ama şu gerçekleri de gözardı etmeden değerlendirelim Korona hoca'yı:

Bir kere, etrafımızdaki çemberi yavaş yavaş daraltarak ölüm gerçeğini bize hatırlatma yoluyla, Ahireti unutmuş, dünya zevkine dalmış insanları bir ölçüde toparlamaya başladı Korona hoca!..

Elle gelen düğün bayram, dönemi bitti; çünkü ölüm artık yakınlarımızda, akrabalarımızda görülmeye başladı. Demek ki neymiş, ölüm gerçekmiş...

Ahlaki düşkünlüğün mekanlarını da büyük ölçüde ıssız bıraktı Korona hoca...Yemeyi içmeyi; dağıtıp alemlere akmayı hayat tarzı edinenler şimdi biraz "höst" dediler içindeki Şeytana...

Düğün gibi Sünnet gibi, aslında hayırlı iş iken, israfa gösterişe mazeret ve mekan olan sosyal etkinlikler de eski şaasını kaybetti mecburen...

Bunu "Cübbeli Hoca" söylerken sallamayanlar "Korona Hoca" söyleyince, yemeksiz,içkisiz; çalgısız, kalabalıksız, eğlencesiz düğünler, sünnetler yapmak zorunda kaldılar...Çok da güzel oldu!

Bu da biraz uçuk gelebilir ama söylemeden edemeyeceğim; takmak zorunda kaldığımız maskelerle, güzelliğin yüzde değil kalpde olduğu gerçeğini de bize yeniden öğretti Dinci Korona!

"Allah sizin biçim güzelliğinize, malınıza bakmaz, kalplerinez bakar" ayetinin uygulaması gibi adeta...Nice güzeller, Korona korkusuyla nerdeyse tüm yüzlerini örtmeye başladılar!

Yakında, bilim adamları, tüm başlarınızı örtmeden tam korunma saylayamazsınız diye, fetva verirse, bizim Korona hoca, tesettürü de metazori gerçekleştirmiş olur!

Velhasılı, Covid-19 mucizeleri bunlar...Bir zamanlar Kuran üzerinde 19 mucizesi arayanlar, bugün şu saydıklarım üzerinden Covid-19 Mucizelerini de araştırsınlar...Sonuçta aynı yere varır!

İster bir labaratuvar ürünü olsun, ister kendi gelmiş olsun, Korona ve bunun gibi geçmişte gelenler de gelecekte gelecek olanlar da dağıtan kullarını toparlamak için Rabbimizin uyarısı olduğuna hiç şüphe yok!

Günahlarımızdan ve isyanlarımızdan tövbe istiğfar edip kendimize dönmeye vesile olsun, diye Allah az az indiriyor...İnşallah, daha beterleri gelmeden, Hakka ve Hakikate döner; azmışlıktan ve sapmışlıktan uzaklaşırız..

O zaman da Allah bu türlü belaları üzerimizden alır!

Ama insanlık bu isyana devam ederse, Allah'ın elini kim tutabilir!..Korana'yı aratacak nice korona'lar göndermeye kadir değil midir!

Allah'ın gazabından yine onun merhametine sığınırız!

Hayırlı Cumalar!

 

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..