Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Dünya
 

Şeriatla yönetilen ülkelere gitsinler!

Şeriatla yönetilen ülkelere gitsinler!
 

Washington Post Gazetesi, Türk yetkililerin, Suriyeli mülteciler konusunda “acil olarak uluslararası yardım çağrısında bulunduklarını, ABD ve Avrupa'ya, büyük sayıdaki Suriyeli mülteciyi ülkelerine kabul etmeleri talebinde bulunduklarını" yazmış.

Avrupa bir Arap için cennettir; çünkü ona bedava bir ev verirler, elektrik, su, sağlık hizmetleri de bedavadır. Çalışmayı istemez Arap, sadece tembel olduğundan değil, azıcık da kafası çalıştığından iş sahibi olmayı arzulamaz, çünkü çalışırsa asgari ücret 900 Euro, çalışmazsa, işsizlik maaşı 1.200 Euro.

Avrupa'da yaşayan Araplar aynı zamanda dinlerine, kültürlerine de çok düşkündür; koloniler halinde yaşarlar, sadece kendi halklarından insanlarla görüşürler. Ancak mesela benim yaşadığım Avrupa ülkesi olan Fransa'da en büyük alkol ve uyuşturucu sorunu da Arap gençleri arasında görülür, aynı zamanda, suç dosyası en kabarık ırk da Araplardır.

Bedava yaşayıp, giyimlerinden-kuşamlarından asla ödün vermeyen, girdikleri ortama uyum sağlamak adına hiç bir çaba sarfetmeyen, bulundukları ülkenin kültürüne saygı duymayan bu halk, özellikle de Fransa'da oldukça yüksek bir popülasyona sahip. Hatta, Fransa'da her iki ırkın doğurganlık hızları baz alınarak yapılan bir istatistik araştırmaya göre, yakın bir gelecekte, Fransız popülasyonu, Arap popülasyonunun çok gerisinde kalacak!

Bu sorun bir yana, çalışmayan, işsizlik parasıyla yan gelip yatan, bedava eve sahip, elektirik, su, yakıt, hastane masrafı ödemeyen Araplara bu değirmenin suyu nerden geliyor onu da izah edeyim:

Okumuş kültürlü, iyi bir geliri olan Fransızlar'ın vergilerinden geliyor. Ve bu bedavacı mültecilerin miktarı arttıkça, doğal olarak, halkın devlete ödediği verginin miktarı da artıyor.

Arap atalarına dönmeye çalışan Türk yetkililer, neden Arap ülkelerinden yardım istemiyorlar da, şeriat yanlısı Suriyelileri Hıristiyan olan Avrupa ülkelerine ve Amerika'ya göndermeye çalışıyorlar?.  Neden Suudi Arabistan ve şeriatla yönetilen diğer müslüman ülkeler bu dini "aşırı bütün" şeriatçı Arapları kendi ülkelerine mülteci olarak almıyor?

VICTORIA TOUMIT

 
Toplam blog
: 50
: 8547
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Gazetecilik mesleğine ilk olarak Hürriyet Haber Ajansı'nda muhabir olarak başladım. Daha sonra Ümit..