Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Şeritlerin filmi

Şeritlerin filmi
 

O an gelmeden önce filmimizi izleyelim


Bizler...

Bunu hayatta hergün ve defalarca yaşayıp, kendimizden bile saklamaya çalışmak suretiyle ,
gerçekte olduğumuz kişiyi çevremizdeki insanlara nasıl aksettirmeye çalıştığımız ve bunu yaparken içine düştüğümüz gafleti gözardı etme gayretinin neticesinde ortaya çıkan diğer bizler.

Aslında sürekli kayıt halindeki şeritlerimize, tüm benliğimizdeki gerçek düşüncelerimizin ister istemez aktarılmasını, benliğimizin kabullenebilmesini müteakip, buna paralel davranışlar ortaya koyabilmesi tüm mesele!

Bir yanda , kendimizi insanlara nasıl aksettirmek istediğimize göre kayıt yaptığını sandığımız, sadece hayalimizde varolan şeritler.

Diğer yanda, hayatımızdaki en minik anları dahi atlamaksızın kayda alan şeritler.

“ Şeritlerin Filmi“ ni, günlerin adının hiçbir öneminin kalmadığı bir günde, seyredeceğimiz gerçeğini görmezden gelme çabalarımızı dahi kayda alan gerçek şeritler.

İnsanların -Beyazperde-de izlemesini istemediğimiz kısımlar için;

Şeritlerin tutukluk yapıp kayda alamamış olmaları ihtimalini düşünebilecek kadar içine saplandığımız gaflet ve bu gafletten sıyrılmak için genellikle sarf gereği dahi hissetmediğimiz gayreti bile kayda alan gerçek şeritler.

Yani, gözle görünür hiçbir yönetmeni, senaristi, yazarı, kameramanı olmadığı halde şeritlerden biri hayatımızın tümünü kayda alırken, diğeri sadece bizim istediğimiz perdeleri kayda alıyor olsun. En azından şu anda dürüst olmaya çalışarak o iki şeridi üst üste koyalım ve iki şeridin boylarını mukayese ederken, eşitlenmeleri için gerçek olan şeritten kesmemiz gereken miktara göre biçelim değerimizi.

Bütün bunları düşünüp yazarken bile kendi şeritlerimin arasındaki fark her daim artmakta iken ;

“ Kesmeme gerek yok, zaten boyları eşit “ , diyebilenlere nu mutlu !!!

 
Toplam blog
: 10
: 621
Kayıt tarihi
: 26.02.12
 
 

Güncel olayları takip etmeyi çok seven biri olarak dengelerin çok çabuk değiştiği günümüzde;  Tar..