Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '10

 
Kategori
e-Ticaret
 

Sermayesiz kendi işini kur

Sermayesiz kendi işini kur
 

Kendi işinizin patronu olmak, internetin gücüyle mümkün...


 Affiliate Marketing türkçede satış ortaklığı, komisyonculuk anlamına gelmektedir. Tarihin en eski mesleklerinden sayılabilir. Bir ürünün pazarlamasını üstlenirsiniz, bu yolla satılan üründen de komisyonunuzu alırsınız. Geleneksel komisyonculuktan tek farkı bu işi tamamen internet üzerinden yapıyor
olmanızdır. Günümüzde internet ticaretinin 1 numaralı enstrümanıdır. Bu da gayet doğaldır, çünkü hem işin pazarlamasını yapan komisyoncuya hem de ürünün üreticisine cok büyük getiriler sunmaktadır. İnternetin bu 1 numaralı kazanç enstrümanının mantığını bir örnekle değerlendirelim.
Affiliate Marketing sistemi dünyayı küçültür, adeta avucumuzun içine alırız dünyayı bu sistemle. Örneğin, sadece evinizden internete bağlanarak Japonya' da hiç tanımadığınız birine güzel bir kol saati satabilirsiniz veya New York' daki bir gence ihtiyacı olan grafik programını satabilirsiniz. Bu noktada sanırım aklınıza takılan ilk soru satış yapmak istediğimiz bu insanlara nasıl ulaşacağız? Olmuştur. İşte işimizin eğlenceli tarafı da o ki, siz onları değil onlar sizi bulacak. Bunu da tabii ki Google ve diğer arama motorlarıyla yapacaklar. Günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bilgisayarın başına geçen tüketiciler Google' dan sizin reklamını yaptığınız ürünlere ulaşacaklar. Alışveriş yapıldığı zaman da siz reklamını yaptığınız ürün başına güzel komisyonlar kazanacaksınız. 

Bu sistemin en büyük avantajı elbette ki, sermaye gerektirmemesi. Ancak, her işte olduğu gibi bu işin de çokça püf noktası, ayrıntısı var. Bunları öğrenmek ve en kısa zamanda bi internet komisyoncusu olabilmek için başvurabileceğiniz güzel bi kaynaktan bahsetmek istiyorum. Bu kaynak internet komisyonculuğuna ışık tutan Kazanç Sistemi adlı kitaptır. Bu kitapla, arama motoru reklamcılığı, arama motoru pazarlaması konularında işin inceliklerini öğrenerek başarılı bir e-komisyoncu olabilirsiniz. 

 

 
Toplam blog
: 5
: 1872
Kayıt tarihi
: 09.09.10
 
 

Mühendislik öğrencisi, otomobil ve motorsporlarına meraklı, iyi bir sanat ve nostalji müziği dinl..