Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Sermayesiz Yapılabilecek İş Fikirleri

Bir iş kurmak ister misiniz,  paranız veya uzmanlaşmış bir becerin yok mu o halde bu iş fikirleri listesine göz atmanızı tavsiye edeceğiz.

Bu iş fikirlerinden Her biri ucuzca başlayabileceğiniz bir işlerdendir; Zaten donanıma sahipseniz bazıları için hiçbir şey yapmanıza gerek dahi kalmayacaktır.. Bu önerilerin her biri hızlı bir şekilde hayata geçirilecek kadar kolay olmakla beraber gündelik yaşantında ihtiyaçlarını karşılama yardımcı olacaktır.   

1.Evcil hayvan bakıcısı
Ne iş yapsam ? Herkesin hayalidir zengin olmak. Eğer hayvanları seviyorsanız onlarla ilişki kurmakta sıkıntı çekmiyorsanız hayvanlarla zaman geçirmekten zevk alabiliyorsanız tam size göre bir iş fikri. Binlerce evcil hayvan sahibinin olduğu ülkemizde sizlerde geçici süreliğine evcil hayvanlara bakabilir. Özellikle yaz aylarında evcil hayvan sahiplerin tatile çıkmak istediklerinde yaşadıkları en büyük sorundur. Birçok otel ve konaklama yeri evcil hayvanları Kabul etmemekte bu sebeple Hayvan sahiplerinin tatil öncesi “”evcil hayvanımı nereye burabilirim”” cevabını sizde bulmaları için bu iş fikri düşünülmeye değer.

Gittikçe artarak sayıda devam eden evcil hayvan sahipleri, evcil hayvanlarına bakacak birini arıyor – bir kafese veya bir alana hayvanlarını koyma fikrinden hoşlanmayan insanlar. Profesyonel, evde veya ev ortamında hayvan bakım hizmeti veren bakıcılara hayli yüklü ücretler karşılıda hayvanlarını teslim etmeye hazır. Sizde yapabilecek bir alana sahipseniz bu iş fikri tam size göre

2. Yoga Eğitmenliği
Belki de ilk başta hiç düşünemeyeceğinizi varsaydığınız bir iş fikri gibi gelse de aslında hiç bir zaman modası geçmeyecek üst gelir grubunun alışkanlıklarında birisi olma özelliğini kaybetmeyen bir iş. Erişilebilirliği nedeniyle (pratik olarak herkes bunu yapabilir) veya çeşitliliği nedeniyle (birçok farklı yoga türü vardır) biri seçilebilir. kendinizi bu yönde geliştirdikten sonra yoga eğitmeni olabilirsiniz.,

Yoga Eğitmeni Nasıl Olunur. Bunun için Uzakdoğu’da eğitim alma şansınız yoksa yoga türlerinden birini seçtikten sonra internet üzerinden kaynaklardan yararlanabilir ilgili kitapları okuyabilir yada bir eğiticiden yoga eğitmenliği dersi alabilirsiniz.. 

3.Yerel Tur Rehberi
Tur rehberi Nasıl Olunur? “Tur rehberliği Düşünürmüşsünüz ? Genelde yabancı dil bilen kişilerin yaptığı bir iş olarak görünse de aslında amatör olarak kolaylıkla herkesçe yapılabilecek bir İş. Ülkemizde artık tur rehberi olmak için birçok şart istenmekte tur rehberi nasıl olunur diye düşünüyorsanız bunun içim belirli şartlara uygun olmanız belirli bir eğitim almanız ve de yapılacak olan sınavlarda başarı olmanız istenmekte ancak burada bahsettiğimiz iş fikri daha yerel ve amatörce yapabileceğiniz rehberlik hizmetidir. Örneğin şehrinize gelen grupları veya kişileri belirli bir ücret karşılığında şehrinizi gezdirebilir onlara konaklayacakları yer gezi programı gibi konularda rehberlik edebilirsiniz.

4.Özel Ders
Özel ders Nasıl Verilir? İyi bir yabancı dil, Matematik, Sosyal bilimler, Sayısal Bilimler veya Mesleki bilginiz var ise internet üzerinden ilan verebilir isteyenle kendi evinizde veya belirlediğiniz bir yerde ders verebilirsiniz.

5.Ürün Fotoğrafçısı
Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve de profesyonel bir makinanız varsa firmaların ürünlerini resimlerini çekebilir fotoshop labilir ve bunların hepsini belirli bir ücret karşılığında sunabilirsiniz.

6.Antika satıcılığı
Birkaç parça eşya ile başlayabileceğiniz zaman geçtikçe envanterini genişletebileceğiniz çok paralar kazanılabilen kişisel bir iş fikrileri

7.Hediye Sepeti Tasarımı
Onlarca web sitesi ve dükkan bu işi yapacak yatırımcılar arıyor sizlerde renkli hediyelik sepetler yapabilir belirli bir firma ile anlaşıp onun toptancısı olabilirisiniz.

8.Sanat Galerisi Açma
Bu işte başarılı olmak için iki hususa dikkat ediniz
•Rahat satabileceğiniz iyi bilinen takipçileri olan sanatçılara  odaklanın
•Daha az tanınan sanatçıların eserlerini konsinye alın yani sattıkça parasını ödeyin..

Unutmayın para kazanmak için çalışmayın başarmak için çalışın işinizi iyi ve doğru yapın para bununla birlikte size gelecektir..

9.Logo tasarımı
Orada birçok grafik tasarımcı var, ancak pek çok insan logolu uzman değil. Ancak, internet çağında, iyi görünümlü bir logo her zamankinden daha önemli! Çoğu işletme, kendi logolarını yeterince düşünmüyor ve sonuçta zayıf bir sonuç alıyor. Onların, işlerini tanımlamasına ve onlara müşterileri getirmesine yardımcı olabilecek harika bir logo oluşturmalarına yardımcı olabilirsiniz!

10.Bağımsız yazarlık
Forum sitelerine Dergilere Bilgilendirme Formlarına Belirli Konularda makale ve tanıtım yazısı yazabilirsiniz.

11.Yaşam Koçluğu
Bu işi Part-time olarak ta yapabilirsiniz., bir çok insan zaman planlaması için para ödemekte bu konuda sosyal bir kişiliğiniz varsa vede organizasyon takip yeteneğiniz varsa bu işi düşünmelisiniz.

12.SEO Uzmanı SEO Nasıl Yapılır
web sitesi trafik işlemlerinin tamamı arama motoru sonuçlarına dayanır yani kimse internet adres çubuğuna web sitesi adresini yazıp tıklamaz. Bunun yerine arama motorlarına aradığı kelimeyi yazar ve bu kelime yakın web siteleri sıralanır. İşte SEO Nedir sorusunun cevabı burada çıkmaktadır. SEO uzmanları bu sıralamadaki çıkan web sitelerinin favorite sini arttırarak aramalarda üst sıralarda çıkmasını sağlar. SEO Nasıl olunur ‘un cevabını şimdiden aramanızı tavsiye ederiz. .

13.Denek Olmak
Gıda ve İlaç sanayinde yeni geliştirilen ürünler için ilk denek olabilirsiniz. Tehlikeli ve kalıcı etkileri sebebiyle riski yüksek olan bu iş için firmalar büyük bedeller ödemekteler,
Denek olmak için herhangi bir sağlık sorununuzun olmaması yeterlidir.

 


mavimorfikirler

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..