Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Sermayesiz yapılabilecek işler yazı dizisi 3

Sermayesiz yapılabilecek işler yazı dizisi 3
 

sermayesiz yapılabilecek işler


Kendi işini yapmak isteyen, bunun hayalini kuran birçok kişi mevcuttur. Bir iş kurarken bir çoğumuzun sadece hayali olarak kalmasının sebeplerinden biri ise sermayedir. Bazılarımız biriktiriği parayı riske atmak istemez bazılarımızın ise riske atabileceği bir birikimi olmaz. Peki bu durumda yapılabilecek bir iş yok mu? Neden olmasın,kendinizin yapacağı bir resim veya çektiği bir fotoğraf yada internet üzerinden mail okuma,makale yazma vs... sayabileceğimiz bir çok seçenek vardır.

Önceki iki yazımda sizlere bu konuyla ilgili diğer seçenekleri sunmuştum. Bu yazımda da hem sermaye gerektirmeyen hem de ek iş olarak ve bazılarını da evden yapabileceğiniz işlerden bahsedicem. Bunlar ;

9- Sosyal Medya Üzerinden

Sosyal Medya dediğimiz şeyin hepimizin bildiği ve sık sık kullandığı siteler demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Milyonlar tarafından kullanılan bu siteler, aslında diğer web sitelerinin link paylaşımları ile çeşitli imkanlar barındırıyor. Şimdiye kadar yapılan Google aramalarını, bundan böyle sosyal medya sitelerinde paylaşarak, o siteye geniş bir potansiyel sağlanabiliyor. Tabiki online web sitelerinin fazlalığından dolayı, site sahiplerinin kendi sitelerini gözönünde ve rekabette tutabilmeleri güç bir durum olabilir. İşte bu noktada site sahipleri, kendi sitelerinin daha fazla tıklanması ve yoğunluk oluşması için web sitelerini Sosyal İmleme (Social Bookmarking) sitelerine yönlendirebiliyorlar. “Aynı işi yapan ücretsiz programlar var” demeyin. Bu programlar paylaşımın gerçek hedefine uyumlu ve doğru modelleme methotlarını uygulayamıyorlar. İşte burada, ek gelir ihtiyacı olanlar veya internet ortamında para kazanmak isteyenlere yeni bir imkan doğmuş oluyor; online yayın yapan web sitelerine sosyal imleme yapmak. Diğer sitelerin adına, sosyal imleme sitelerine link gönderirken izlenecek adımlar;

1.Üye yoğunluğu fazla olan kaliteli sosyal imleme sitelerinin bir listesini hazırlayın. Bunu da Google’da “popüler sosyal imleme siteleri” adı altında arattırarak yapabilirsiniz.

2.Bir fiyatlandırma planı oluşturun ve ödemelerinizi hangi yolla toplayacağınızı belirleyin.

3.Mümkün olduğu kadar fazla müşteri edinin. Listenizi sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında tanıtmaya ve yaymaya çalışın.

4.Web sitesi linklerini tam zamanında gönderin. ara sıra müşteriniz için derlediğiniz linkler ve linkleri gönderdiğiniz sitelerin listesini rapor edin.

10- Makale Yazarak

Son zamanlarda öğrenciler, ev hanımları ve de part time iş arayan herkesin en çok ilgilendiği konular arasında internetten para kazanma yolları.

İnternetten para kazanma yolları arasında en çok ilgi gören ise şu sıralar makale yazarak para kazanmak oldu. Makale yazarlığı, ayıracağınız zamana göre ayda 2000 ve daha üzeri kazandıran, edebiyatı iyi olan, yazım kurallarını bilen ve de yazmayı seven herkesin yapabileceği bir iş. Gerçekten de kısa sürelerde çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Peki neler biliyor olmalısınız ya da hangi konularda iyi olmalısınız?

Öncelikle hayal gücünüz geniş olmalıdır. Ne kadar büyük bir hayal gücüne sahip iseniz o kadar geniş konularda makale yazabilirsiniz. Bunun dışında klavyeniz hızlı olmalıdır. Çünkü ne kadar hızlı klavyeye sahip iseniz, o kadar çok makale yazabilirsiniz. Bunun dışında başka ek bir çalışma gerektirmeden yapabilirsiniz.

11- Domain Al-Sat yaparak kazanmak

Bazı domain isimlerini zamanında 20TL gibi komik bir fiyata alınıp 100.000$+ gibi bir fiyata satılmıştır. Tabii bu biraz zaman meselesi yani gelecekte hangi domain işe yarar bunu bilmek gerek.

Bunun yanında yüksek fiyata satmak önemli değildir kar etmek önemlidir. Misal ben kendi sitemin adına makalesepeti.com u almak için 75TL – 100TL arasında bir rakam ödeyeceğim alan kişinin 80TL gibi küçük bir rakam kazanacak. Bunun gibi ayda 15 domain satsa 1200 gibi bir rakam kazanabilir.

Unutmayın domain ile para kazanmak ileri görüşlülük ve sabır gerektirir, bir domain alıp satılmıyor bu diye üzülmenize gerek yok. Her malın bir alıcısı vardır sözünü asla unutmayın.

12- Fotoğraf çekerek

Eğer iyi kamera kullanan biriyseniz uzaklarda bir yerlerde internetteki fotoğraflarınıza ilgi duyan birileri mutlaka çıkacaktır. Nereye gideceğinizi, ne sunmanız gerektiğini bildiğiniz takdirde büyük miktarda bir hazinenin üzerinde oturuyor olabilirsiniz ve de bolca para kazanabilirsiniz.

Ve hiçbir şey sizi, insanların ihtiyaçlarına cevap veren daha fazla fotoğraf çekmekten alıkoyamaz, o halde kameranızı ve bilgisayarınızı kapın ve başlayın. Daha fazla bilgi için okumaya devam edin…

Eğer sıkça online oluyorsanız muhtemelen stoklanmış fotoğrafların varlığının farkındasınızdır. Bu fotoğrafları isteyenlere ücretli ya da ücretsiz olarak sunan çok sayıda internet sitesi bulunmaktadır. Ve bu resimleri satın almak isteyenlerin sayısı sizi oldukça şaşırtabilir.

Web sitesi sahiplerinin, siteleri için, yayıncıların kitaplarını, makalelerini ve kurslarını resimlendirmek için, bu fotoğraflara ihtiyaçları vardır ve çok sayıda internet kullanıcısı da, özellikle istedikleri fotoğrafları seçerek kendi ekran koruyucularını oluşturmak isterler.

Stoklanmış fotoğraflar konusundaki en muhteşem olay insanların bunları kullanmak için küçük miktarlarda ücret ödemeleridir. Fotoğrafı tamamı ile satın almıyorlar. Bu da şu anlama geliyor; belirli bir sitede iki bin fotoğrafınız olursa belki de yılda dört bin satış yapabilirsiniz….. Ve o kadar satıştan sonra halen satışta olan indirilmeye uygun iki bin fotoğrafınız var. Başlangıçta fotoğraflarınızı düzenleyip yüklemeniz aydan aya otomatik bir gelir akışı sağlayacaktır.
Size kalan tek şey daha çok fotoğraf çekmek ve istediğiniz zaman bunları siteye eklemek olacaktır. İnternetten para kazanma şansı varoldukça, eğer fotografik yeteneğiniz varsa bu en iyi yollardan biridir.

En kısa zamanda yazının devamında görüşmek üzere...

www.orjinalisfikirleri.com

Melissa Karabulut

 
Toplam blog
: 15
: 3058
Kayıt tarihi
: 10.09.12
 
 

Merhaba ben üniversite mezunu 1 çocuk annesi bir bayanım. Oğlumdan dolayı mesleğime ara vermek du..