Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Servet sarhoşu ülkeyi yönetebilir mi?

Servet sarhoşu ülkeyi yönetebilir mi?
 

Görsel alıntı


Her toplumun başına zamanla birer Karun, birer Nemrud, birer Firavun ve birer servet sarhoşu zuhur eder.     

Büyük şeytan ABD de Başkanlık seçiminde ibre şimdilik servet sarhoşu Donald Tramp’tan yana olduğunu gösteriyor.

Donald’ın kazanması demek ABD de yeni bir Karun, Nemrud, Firavun ve servet sarhoşunun dönemi başlıyor demektir.

Donald Trump Başkanlık seçimini kazanmak adına Müslümanlara ve göçmenlere karşı kinli, nefretli söz ve söylemleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.  

Göçmenlerin ABD ye geçişini önlemek için ABD ve Meksika sınarına duvar öreceğini söylüyor.

Diğer adayları aşağılayan sözlerinden, hakaret ve küfürler savurmaktan geri kalmıyor.

Kadınlara insan olmaktan ziyade kör ve azgın şehvet nazariyesiyle bakıp onları meta olarak değerlendiriyor.

Donald Trump’un bu seviyesiz üslubu servet sarhoşluğundan kaynaklanıyor. Bu servetinin büyük bir kısmı kumarhane ve eğlence meskenleri oluşturuyor.

Karun servetiyle dünyaya meydan okuyordu. Firavunda suratsız, kibirli, zalim ve kötü yürekliydi. Nemrud ise acımasız ve zulüm sahibiydi.

Öyle bir gün geldi ki Karun tüm servetiyle birlikte bir anda ani bir zelzele ile yerle bir oldu. Firavun tufan içinde boğuldu. Nemrud’u topal bir sinek yok etti.

Donald Trump gibi servet sarhoşunun gayesi ABD ve insanlarını refaha, mutluluğa götürmek değil, onları sonu belli olmayan bir maceraya sürüklemektir.

New York Askeri Akademi mezunu servet sarhoşu Donald Trump’un onca mal varlığını bırakıp siyaset yapmasının bir başka amacı olabilir. ABD Başkan adayı Donald Trump servetini nasıl harcıyor?

Milyarder Donald Trump, ABD Başkanlık yarışı için çirkin üslubunu, maddi gücüyle birleştirerek adeta rakiplerine meydan okuyor.

Peki, milyarder Trump'ın serveti ne kadar ve nasıl harcadığını biliyor musunuz?

Donald Trump, Manhattan 5. Cadde'de bulunan Trump Tower'ın çatı katında yaşıyor. Buradaki evinde kapılar altın ve elmastan yapılmış. Evin içinde fıskiye, resimlerle süslü bir tavan ve ihtişamlı bir avize bulunuyor.

New York'tan sıkıldığında 100 milyon dolarlık Boeing 757'sine atlıyor bir konaktan diğer konaga uçuyor. Jetindeki yolcu emniyet kemerleri de tabii ki altın kaplamalı, yastıklarında ailesinin arması bulunuyor.

Özel konağında 58 oda, 33 banyo, 12 şömine, ve 3 tane de bomba sığınağı bulunuyor. 2011 yılında üzüm bağı şaraphane'yi 6,2 milyon dolara satın aldıktan sonra üzerindeki 23 bin dönümlük araziyi de 6,5 milyon dolara satın alarak ilave etti.

Üzüm bağının bulunduğu yerdeki konakta ise 45 oda sinema,salonu, at ahırı ve misafir evi bulunuyor.

Donald bu yıl Sikorsky S- 76'sını yenilemeye karar verdi. Helikopterin yenilenmesi 750 bin dolar tuttu, tasarıma ise bolca 24 ayar altın kaplama dâhil etti.

Donald Trump ABD Başkanlık seçim giderlerini kendi parasıyla karşılıyor. Kendi uçağı ile uçuyor, altın kaplamalı motosiklete biniyor.

Kim bilir!  Belki de servet sarhoşu Donald Trump Başkan seçilirse Nuh'tan kalma Beyaz sarayı yıkıp yerine altın kaplamalı bir saray yapacak. Bunlardan önce Allah akıl, fikir versin. 

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

   

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..