Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Ses kaydı

Ses kaydı
 

Başbakan, Fatih'i arıyor ve yayınlanan haberlerden dolayı fırça atıyor ve özgür olmasını her fırsatta söylediğimiz medya ve çalışanları Başbakan'a yayınladığı haberden dolayı özür diliyor, bizim hatamız diyor. Eğer ses kaydını daha dinlemediyseniz şimdiden belirtmem gerekir ki, ses kayıtları aşırı miktarda yalakalık içerir.

 

Ve itiraf etmem gerekir ki hayatımda ilk defa başkası adına utandım !

 

Yani dünya lideri olduğunu iddia edenler bir gazetedeki haberi görüp sinirleniyor, çalışanları işten attırıyor... Dünya liderindeki vizyon bu ! Yapılan ve sinirlendikleri haber de şu ''Bu Türkiye mi sağlıkta çağ atladı ?!''

 

Bende her gazeteyi elime aldığım zaman sağlıkta devrim haberlerine şaşırıyordum. Meğer buymuş nedeni ! Yani tedarik edilemeyen ilaçlar varken, aylar sonraya verilen randevular varken, işsizlere paralı ilaç satıp üstüne borçlu gösteren sistem varken sağlık sistemimizin gelişmiş olduğundan bahsetmek cidden komik olur. İllüzyon cidden !

 

***

 

Diğer yandan...

 

Haber yüzünden 3 muhabirde işten atılıyor. Sırf keyfi bir durum. Hani İslam'da kul hakkı vardır hatırlatayım dedim. Bu işten atılan gazetecilerin şefleri de bu adamlar işlerini yaptı diye bunlara ''Namus fukaraları'' sıfatını layık görüyor.

 

Demem o ki...

 

Peki efendim

Tabi efendim

Siz nasıl buyurursanız efendim

Özür dilerim efendim

Bir daha olmaz efendim


Diyen bir şahsın işini yapan gazetecilere ''Namus fukarası'' deme hakkı yoktur. Omurgasızlığın bedelini insanların ekmeğini keserek devam ettirmek her şeyin bittiği yerdir.

 

***

 

Başka bir kayıt var mesela...

 

Muhalefet parti lideri konuşuyor hani. Arıyor adamı ''Yayını kes'' diyor üstelik argo dille. Her fırsatta ''Mill irade'' diye bağıran bunlar meclise seçilen bir partinin genel başkanının yayınının kesilmesini milli irade olarak görmüyorlar sanırım. Gezi'de, 17 Aralık operasyonlarında, Ergenekon'da, Balyoz'da vb olaylarda ''Milli irade'' diye ortalığı karıştırıp diğer partilere bunu hak olarak görmemek nedir ?

 

Mağduriyetler üzerine kurulu bir sistemin başka birşey yapmasını bekleyemezsin !

 

**

 

Başka bir kayıtta da...

 

Anket olayı olanı...

 

Benim fikrimce anketler başından beri düzmecedir. Halkın psikolojik olarak fikir değişmesine yol açabilir. Mesela, X partisinin adayı bir şehirde öndedir ama anket sayesinde bunu geriye atabilirsin. Bu da standart bir vatandaşta senin partine oy verme eğilimini besleyebilir. Baktı oy eriyor Pkk'nın meclisteki temsilcilerini hemen yukarı çekmişler şehzadenin de onayını alarak !

 

***

 

Ve tabi ki kayıtta geçen paraların haddi hesabı yok. Dikkat çeken şey ise küsüratların sonuna -cık, cik eklerinin gelmesi. Mesela, 100 milyon dolarcık, 125 milyon dolarcık... Üstelik bakandan ihale alan adamlar buna pek seviniyor arada şehzade falan da var sonra bir küfür ediyor. Küfürü yazmaya gerek yok. Telefonun diğer ucundaki adam ''İnşallah inşallah'' diye karşılık veriyor. İşte bu milletin gücüne gitmiyor ama çocuğunu kurtarmak isteyen adam ülkedeki sağlık kurumuna veryansın edince herkese batıyor !

 

Bu kayıtlara dayanarak söyleyeceğim tek şey şu...

 

Öptünüz memleketi eylediniz viran !

 

Söyleyebileceğim tek şey bu.

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..