Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Ses ver çocuk Başbakanın kulakları çınlasın!

Ses ver çocuk Başbakanın kulakları çınlasın!
 

Ses verin analar, Başbakanın kulakları çınlasın!


IĞDIR'da yaşıtları okul sıralarında ders gören 8 yaşlarındaki kız çocuğunun çöpten meyve topladığını görenler durumuna üzüldü.
Söğütlü Mahallesi'ndeki çöplüğe diz çöküp dökülen yiyeceklerden sağlam
olanları ayıran kız çocuğu, yoldan geçenlerin bakışları arasında yanındaki sepeti doldurmaya çalıştı. Fotoğrafının çekildiğini gören çocuk kendisini köşe başında bekleyen teyzesinin uyarısı üzerine çöplükten hızla uzaklaştı. “Annen mi çağrıyor?” sorusuna “Anne ve babam öldü, teyzemin yanında yaşıyorum” diyen kız çocuğu elinden tuttuğu teyzesi ile birlikte ara sokaklara girerek gözlerden kayboldu. (dha)

Ses ver çocuk, insanlık duysun, Ses ver çocuk, iktidar uyansın.

Ses ver çocuk R.Tayyip Erdoğan’ın kulakları çınlasın.

Çocukluğunu yeniden anımsasın. Bundan 50 yıl önce yaşamış olduklarını. Hani Amerika’da dünya liderleriyle paylaştığı çocukluğunu. Yoksulluk içinde geçen çocukluğunu. Altı delik ayakkabı giydiği günlerini.

Ses ver çocuk Başbakan, Amerika’da değil Türkiye’de anımsasın çocukluğunda yaşadığı yoksulluğunu.

Ses ver çocuk Başbakan anımsasın şimdi nasıl unuttuğunu yoksulluğu, yoksulları.

Ses verin çocuklar, bu manzaların yalnız doğu illerinde değil, metropollerin varoşlarında çok olduğunu anımsasın.

Ses verin analar, hava kararınca tanınmamak için semt pazarlarında, atıkları toplayanların çok olduğunu. Binlerce ailenin geçimini pazaryeri artıklarıyla sağladıklarını.

Evet sayın Başbakan sizin çocukluğunuz da yoksulluk içinde geçmiş. Doğrudur. Çok üzüldüm diyemeyeceğim, çünkü yoksulluğu doyasıya ben de yaşadım. İyi bilirim altı delik lastik ayakkabıyı, yırtık çorabı. Yamalı pantolonu. Yazın sıcaktan yanmanın, kışın soğuktan donmanın ne demek olduğunu. Siz bundan tam elli yıl önce yaşadınız. Bugün 21. yüzyıldayız. Ve 2002 yılından beri iktidardasınız. Ülke yönetiminde tek yetkilisiniz. Her gün gelişmişlikten söz ediyorsunuz. Aileniz ve yakınlarınızın gelişmesinden bahsediyorsanız sözüm yok. Aksini iddia da etmiyorum zaten iddia edene de rastlamadım. Kalkınmışlıktan söz ediyorsunuz, fabrikalar bir bir kapandı işsizlik tavan yaptı, ücretler tabana vurdu. Sağlık, eğitim özelleştirildi. Paran kadar eğitim, paran kadar sağlık. Sahi sayın Başbakan siz hiç pazar atığı topladınız mı çocukluğunuzda. Yani aç kaldığınız oldu mu?

Bu mu kalkınmak. Bir avuç mutlu azınlık yaratmaksa mutluluk sözüm yok.

Ses ver ülkem insanı, Başbakanın kulakları çınlasın!

Sen asla utanma çocuk. Sen yaşamalısın. Sana bunu hak görenler utansın! Ve asla unutma, inkar etme yaşadıklarını!

"... yoksulluk, yeterli bir yaşam standardının yanı sıra diğer medeni, kültürel ekonomik, siyasi ve sosyal haklar için gerekli olan kaynaklardan, yetilerden, seçilerden, güvenlikten ve güçten sürekli ya da kronik olarak yoksun kalmakla karakterize olan durum olarak tanımlanabilir."

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..