Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Sesimi duyar mısın Atam..

Sesimi duyar mısın Atam..
 

Minnettarız, rahat uyu.


Ben seni hiç görmedim sevgili Atam, ben doğmadan sekiz yıl önce kaybetmişiz seni. Ama sanki seni görmüşüm, yıllarca seninle beraber  yaşamışım gibi hissediyorum kendimi. Adın geçince içim tarifsiz bir sevinçle doluyor, sesin hemen her gün kulaklarımda, gözlerin gözlerime değiyor. Sadece ben mi, bize armağan ettiğin bu güzel ülkenin aydınlık yüzlü, senin ilkelerine yürekten inanmış bütün insanlarının da böyle hissettiklerine eminim.


Kısa ömrüne sığdırdığın büyük başarılar, yoktan var ettiğin bu ulus, bütün dünyada gizli bir kıskançlık ve bir o kadar da hayranlık uyandırmış. Ne var ki Atam, bugünlerde çok ama çok sıkıntılı günler yaşıyoruz.. Senin eserine ve emanetine yeterince sahip çıkamadığımız için başımız önde, şaşkınız; senin büyük öngörülerle çizdiğin, geleceğe giden yol haritasından uzaklaştık ve uzaklaştırıldık. Artık yol haritamızı başkaları çizmeye çalışıyor.

Neden böyle oldu diye sorarsan Atam, senin mağlup ettiğin o büyük dünya emperyalizmi şimdi kabuk değiştirdi. Senin olmadığın bir dünyada elli yıllık planlar yapılmış, o plan üzerine yeni bir dünya kurmaya çalışıyor emperyalizm, eski heveslerine ulaşabilmek için. Bu arada adı da değişti artık, şimdi ona emperyalizm değil " küreselleşme " diyorlar. Yani bir maskenin ardna gizlenmişler, sözüm ona küreselleşme adı altında dünyaya daha çok özgürlük ve demokrasi getirecekler. İnsanlar daha güvenli ve huzurlu bir dünyada yaşayacak(mış). Kulağa ne hoş geliyor değil mi Atam. Ama herşey onların planladığı gibi olacak, hatta ülkelerin yeni sınırlarını bile onlar çizecek.

Kim bunlar diyeceksin belki Atam. Bunlar uzay projeleri finansörleri, bunlar kitle imha silahları finansörleri, dünya ticareti finansörleri, medya imparatorlukları finansörleri ve daha niceleri. El birliği etmişler küreselleşme adı altında " büyük dünya imparatorluğunu " kurmaya çalışıyorlar.

Dünyanın petrol, doğalgaz ve diğer enerji kaynaklarının kontrol, denetim ve idaresini ele geçirmek için işe Orta Doğu'dan başladılar, buradan Orta Asya, Uzak Doğu diye durmaksızın devam edecekler. Kan ve gözyaşı ile başaracaklar bunu ve herhalde zavallı Afrika'yı yine sona bırakacaklar bu dünya imparatorluğunu kurarken.

Peki, sen yaşasaydın bunları gerçekleştirebilirler miydi Atam, şüphesiz hayır. O halde senin devrimlerinle yoğrulmuş, kurduğun laik Cumhuriyet'e ve vatan topraklarına bağlı, " yurtta barış, dünyada barış " sözünü kendine ilke ve rehber edinmiş, dinamik yapısı ve gençliği ile ( herşeye rağmen ilerlemekte, güçlenmekte olan ) coğrafi özellikleri ile en stratejik ülke, güzel Türkiyem önlerinde büyük engel. Türkiye'yi bertaraf etmeden büyük ideal ve özlemleri dünya imparatorluğunu kurmaları mümkün değil.

İşte Atam, burada işler değişiyor. Senin ektiğin tohumlarla her türlü engellemelere rağmen güçlü bir ülke olan Türkiye'nin dize getirilmesi gerek. Ve hele sana yürekten bağlı güçlü ordusu durdukça uykuları kaçıyor.

Fakat hayalleri çok büyük ve aceleleri var. Türkiye'yi etkisizleştirme projelerini devreye soktular. Seksendört yıldır huzur içinde yaşayan ülkemizi aynen gençliğe hitabında söylediğin gibi içeriden ve dışarıdan kuşatmaya çalışıyorlar.

Dışarıdan kuşatılmayı anlayabiliyoruz Atam, senin daha önce kovakladıkların bunlar, şimdi yokluğunda iştahları daha da kabardı, küreselleşme projesinin içinde hepsi ve daha çok güçlenmemizi istemiyorlar. Peki içeriden kuşatılmak ne demek.? Sen aslında bu tehlikelerin hepsine işaret etmişsin, sayende, özgür bir ülkede kendilerini yetiştirip değer kazanan insanların bir kısmı, kendilerine aydın, toplumun kanaat önderleri diyenler, seni ders kitaplarından çıkaranlara ses etmediler ve şimdi anayasadan da çıkarmanın hazırlığı yapılıyor. Küreselleşen dünyada bu kadar da "ulusalcı" olunur muymuş bahanesiyle, yani aynı projenin iç destekçileri olarak her akşam televizyonlarda ve gazetelerde teneke hışırtısı gibi sesler çıkarıyorlar.

Peki siz ne yapıyorsunuz diye soracak olursan Atam, önce Cumhuriyet mitingleri düzenledik ard arda, herkes gönülden, kendiliğinden katıldı. Şaşırdılar, inanamadılar kalabalıklara; 3-4 şehirle sınırlı, Türkiye' nin tamamı böyle düşünmüyor dediler. Oysa toplumun her kesiminden insanlar kol kola, kardeşçe bayrakların altında birleşmişlerdi. Şimdi ise o büyük projelerinin en kanlı ve acımasız ayağında hain saldırılara maruz kaldı ülkemiz, gencecik şehitler verdik, ülke kan ağladı. Ve sonra halk ayağa kalktı, hani o bölmeye parçalamaya çalıştıkları, küçümsedikleri Türk Halkı ayağa kalktı. Bütün yurt bir bayrak denizine dönüştü, herkes sana ve emanetine bağlılık yemini etti, ediyor ve eminim bunlar devam edecek.

Çok şaşırdılar Atam, içeriden dışarıdan çok şaşırdılar. Halkın birlik ve beraberliği, duyarlığı, kardeşliği görülmeye değerdi. Bütün bunlar çok şaşırttı onları şimdi gündemi nasıl değiştiririz, nasıl oyalarız bunları diye yeni senaryolar üretmeye çalışacaklar. Ama halk gülüyor ve ne kadar kararlı olduğunu göstermeye hazır, hatalarını bekliyor.

Sevgili Atam, öyle bir tohum ekmişsin ki, onlar deştikçe filizleniyor, serpiliyor yeni yeni meyvalar veriyor. Ben de, kendi ömrümde bunu görmiüş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Sana minnettarız Atam, rahat uyu.


 






 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..