Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '06

     
    Kategori
    Futbol
     

    Sesimiz geliyor mu?

    Sesimiz geliyor mu?
     

    Son günlerde spor kulüplerimizle ilgili şike, teşvik primi dedikoduları almış başını gidiyor. Kulüp başkanları taraftarlığa soyunmuş birbirlerine karşı nefret dolu sözler, hakaretler. Birbirlerinden nefret edecek seviyeye gelmiş, kulüp başkanlarından da yeteri derecede gazı almış, neden, niçin, düşünmeden rakip takım taraftarını bir kaşık suda boğmaya hazır kulüp taraftarları. Nereye gidiyoruz, ne oluyoruz, kendimize gelelim lütfen...

    Bu madalyonun görünen yüzü, arka planda Türk Futbolunun temel taşı Amatör Spor Kulüpleri...

    Herkesin gözü önünde tüm bunlar yaşanırken, kaderine terkedilmiş Amatör Spor Kulüplerimizin durumunu düşünebiliyormusunuz? Amatör Spor Kulüplerinde yöneticilik yapmak gönül işidir, emek ister, yürek ister, özveri ister, hiç karşılık beklemeden maddi, manevi vermek ister. Bu yüzdendir ki yönetici bulmak zordur Amatör Spor kulüplerimize, bu devirde kim karşılık beklemeden bu kadar özveride bulunur ki?

    Profesyonel takımlarımız Yetiştirme Bedellerini ödememek için binbir yola başvurur, niçin? başarılı olmak için transfer ettikleri sporcularını sokaklarda, okul bahçelerinde keşfedip, yetiştiren Amatör Spor Kulüplerimize destek olmamak için. Maç yayın gelirleri havuz problemine dönmüştür, ne kadar daha koparabilirim düşüncesindedir federasyonumuz ve profesyonel kulüplerimiz. Amatör Kulüpler mi? Hani şu Türk Futbolunun temelini oluşturan, profesyonel takım ve futbolcuların kaynağı olan Amatör Kulüpler mi? Onlarda nereden çıktı şimdi, maç yayın gelirlerinden, havuzdan pay vermek mi? Sesini bile çıkaramaz asıl pay sahibi Amatör Spor Kulüpleri.

    Başarı elde ederler, başarıları karşılığında hiçbir destek alamazlar, üstüne daha fazla emek daha fazla para harcamak zorundadırlar, kolay mı Türkiye Şampiyonası'na gitmek kendi imkanlarıyla. İmkanın yoksa gitme canım, yerine gidecek profesyonel kulüp bulunur.

    Her sene Türkiye Futbol Federasyonu ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna kulüp vizesi, sporcu vize ve yeni lisans ücretleri ödemek zorundadır Amatör Spor Kulüplerimiz, ödeyemiyormusunuz, o sizin sorununuz, çocuklarda umrunda değildir kimsenin...

    Yüzeysel olarak Türk Futbolu ve Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarına değindim. Yazılarımda Amatör Spor Kulüplerimizin sorunları, Türk Futbolunun temelinde yatan sorunlar, yaşanan çirkinlikler, oynanan oyunlara değineceğim. Sizlerle birlikte Türk Futbolunun temelini nasıl sağlamlaştıracağımızın çözüm yollarını arayacağız.

    Sporda Amatör Spor Kulüpleri bir binanın temeli gibidir, temeli sağlam olmayan bina yıkılmaya mahkumdur.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 480
    Kayıt tarihi
    : 11.10.06
     
     

    1975 İstanbul doğumluyum, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum, 9 sene muhasebe, 2 sene ..