Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '09

 
Kategori
Psikoloji
 

Sesiniz kayboldu mu???

Sesiniz kayboldu mu???
 

Arıyorum.....


Başka başka çarpıntılarla karşılıyoruz günü…..

Her gün aynı şeyleri yapmanın monotonluğunda farklılıklar arayarak, dudaklarımızdan çıkan her sesin dağlara çarpıp yeniden dönüşünü bekleyerek, umutla ya da inanmaya çalışarak başka başka çarpıntılar ekliyoruz yüreğimize.

Sessizliğin içinde duyulur en büyük sesler…..

Yürekten kopan, çırpınan, can çekişen her kelime kilitli kaldıkları yerden çıkmaya çabalarken, her çarptıkları duvarda yeniden kendi içine dönerler.

Sesimizin sonsuzlukta savrulduğunu, mutlaka bir duyan olduğunu, bir yükseltiye çarpmadan varacağı yere gittiğini bildiğimiz günler vardı……

Sesimizin duyulmadığını hissederek yaşıyoruz şimdi . Kaybolmuyor artık, gitmiyor hiçbir yere dudaklarımızdan çıkıyor, çarpıyor duvarlara, dağlara daha da acıtarak dönüyor çıktıkları yere. Daha da yakıyor insanı kendi sesinden duydukları, hele de çarpmanın etkisiyle derin izler almış olarak döndüğünde.

Enkaz altından çıkan insan daha da sıkı tutunur yaşama, bir kez yaşamıştır ya hani ölümle karşı karşıya gelmeyi. O anın acı tadı kalmıştır damağında. Bildiğinden kaybetmeyi, anın tadını çıkartarak yaşar. Seste böyle böyle çekilir kabuğuna, o çıktığında başına gelenleri bilir, tatmıştır bir kere yaralanmanın acısını, daha yaralarını saramamıştır ki yeniden güvensin kendine, çıksın saklandığı yerden.

Böylece başlar sessiz günler…

Peki ya siz. Kayboldu mu hiç sesiniz, saklandı mı? Çıkar umudu taşıyarak onu aramayı denediniz mi hiç?

Benim sesim gitti, her defasında yaralanmaktan yorularak, çarptığı her dağda biraz kendine biraz da dağlara iz bırakarak kayboldu…..

Duyulmadığını anladı, benden daha çabuk anladı yok sayıldığını!!! Bir gün duyulduğuna inandığında gelecek, bu suskunluğa çare olacak!!!

Bekliyorum, kuytulardan gelecek sesimi, bana geri dönüşünü bekliyorum, umutla…..

 
Toplam blog
: 127
: 820
Kayıt tarihi
: 22.09.07
 
 

Sıcağıyla bilinen memleketimde bir kış gününde geldim dünyaya. Bütün tezatlıklar hayatımda farklı r..