Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Sesleniş

Sesleniş
 

Bugün başka, bugün farklı. Bugün vatanı Atamızdan emanet aldığımız gün. Bugün yas günü değil. Bugün çalışma günü, başarma günü, Atamızın bizlere bıraktığı emaneti koruma günü. Bugün 10 Kasım.

Bırakın artık ağlamayın, yas tutmayın. Arkanıza dönüp bakmayın. Sadece ileriyi görün. Çünkü Atatürk bizden 10 kasım sabahında gözyaşı beklemiyor. Bizlerden çalışma istiyor, ilim istiyor, bilim istiyor. O'nu hatırlamak, ağlamak değil. O'nu hatırlamak, icat demek, buluş demek.

Gözyaşlarını sadece aciz insanlar döker, ellerinde hiçbirşeyi kalmamış, çareyi ağlamakta bulan milletler. Biz aciz değiliz Atam, biz çaresiz değiliz, biz Türk milletiyiz, biz her yerdeyiz. Biz okuldayız, labaratuvardayız, biz sınıflarda, biz kara tahta başında, tebeşir tozları arasındayız. Biz Bingöl'deyiz, Şırnak'tayız, biz Hakkari'deyiz. Bıraktığın emaneti koruduğumuz yerdeyiz. Gerekirse okulda, gerekirse cephede tek yüreğiz. Tıpkı senin yaptığın gibi. Seni örnek aldığımız yerdeyiz. Senin için rahat olsun Atam.

Sen üzülme. Sen arkanda öyle bir millet bıraktın ki, dünyada eşi benzeri olmayan bir millet. Bu millet ne kadar zor savaşlardan ne başarılarla çıktı. Yiyeceği ekmeği, savaşacağı mermisi kalmadığı gün bile süngüleriyle savaştı. Şimdi de savaşıyor. Kalemle, defterle, kitapla ve silahla savaşıyor.

ATAM sen rahat uyu. Biz senin verdiğm emaneti sonsuza dek koruyacağız. Tıpkı şimdi abilerimizin, kardeşlerimizin yaptığı gibi gözümüzü bile kırpmadan düşman mermilerine siper olacağız. Sen emin ol ATAM, bize güven. Bu vatan topraklarından bir bölgemizi değil, bir karışını bile alamazlar. Bu vatan topraklarındaki son Türk Genci de ölmeden hiç kimse birşey yapamaz. Hiç şüphen olmasın Atam. Senin içn rahat, kalbin huzurlu olsun. Senin bıraktığın emaneti hergün biraz daha yücelteceğimize söz veriyoruz. Gözün arkada kalmasın. Sen Türk Milletine güven ATAM!

 
Toplam blog
: 8
: 2887
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Dumlupınar Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunuyum... ..