Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '08

 
Kategori
Aile
 

Sessiz kalmak

Sessiz kalmak
 

Sessiz kalmak bazen sinirlenmektir; içindeki kinin tümünü bir anda kusmak, sınırsızca küfretmektir boşluğa. Talan edilmemiş tek kalenin ölümüne müdafaası, açılan her ateşe amansızca tepki vermektir. Vurdumduymazlık olduğunu sana beyinlere inat kendini savunmaktır sonsuza kadar.

Her söylenmeyen söz, söylenen hatta avazının çıktığı kadar bağırılan emirlerden daha etkili keser en sert nesneleri. Bununla birlikte buyruklar kalpleri delik deşik ederken dil ile buluşmayan kelimeler orada bir yerlerde kilit altında kalır hiç ama hiç acı vermemek üzere dünyaya.

Ve insanlık, asla Samanyolunda dolaşarak öğrenilecek bir şey değildir maalesef. Dinlemeden izleyerek, görmeden söyleyerek, doğru sandığını tartışmaya açmayıp her saniye kafalara çakmak hiç değildir. Karşı fikirleri yaşatmayı bile içine sindirememek ya da kabullenmiş görünüp bir öyle bir böyle davranmak ise de nedir siz düşünün.

Evet, düşünmek. İnsanoğlunun gerçekten yapamadığı o basit iş. Bir kerecik onunla olsa “deli”, birkaç dakika yalnız kalsa “depresyonda” diye sıfat takılan adlarla dolu dünyada yaşamak ve hatta doyasıya nefes almak bile ne kadar zor öyle değil mi? Her yer sis, her yer duman. Burnunun ucu bile görünmüyor gözlerin açıkken. Çözüm basit fakat gidiş yolu yanlış ancak ademoğlu hep aynı dava peşinde: “Hoca notumu yedi.”

Tüm bu karmaşa içinden sıyrılıp evine girebildiğinde o havadan kurtulup ciğerlerini temizlikle doldurmak ister her birey. Ancak bilemez ki dışarıdaki puslu dünya her yerdedir, hatta dört duvar o kadar dardır ki anında dışarıya, pis de olsa o özgürlüğe kaçmak ister. Gel gör ki içeride vurulan kilitler ne başka bir evle ne de nikah akdi ile çözülür. Düğüm büyüdükçe büyür, kursakta kalan heves tıkadıkça tıkar yürekleri. İşte bu yüzdendir belki yalnızlık dilekleri.

Böyle geçip gider her geceyle gündüz. Sustukça büyüyen diken tarlaları kan akıtmamak için yaklaşmaktan vazgeçer dinlemeyen kulaklara. Sadece bir söz söyleyebilecekken onlara boşver der ve çekilir küçük gizli kalesine hiç kimseler fark etmeden…

F.Ü. 5 Şubat 2008 Salı 20:52

 
Toplam blog
: 33
: 527
Kayıt tarihi
: 17.01.08
 
 

Mesleği: Fizyoterapist… Uğraşısı: Gönlünden kopan parçaların birleştiği haliyle sözcüklere biçim ..