Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sessizliğin fırçası

Sessizliğin fırçası
 

Taylan Sarıçiçek


Taylan Sarıçiçek, şimdi 18 yaşında yakışıklı harika, yetenekli genç bir delikanlı. Ayşe, biz Musebiye deriz Teyzemin, rahmetli Emrullah Daymın Kızının yani Şafak Ablamın oğlu, Şengül Ablamın, Mehtabın, Meralin, Aytaçın yeğeni. Hastalığının belirtileri üç buçuk yaşında ortaya çıkan o günden beri resim yaparak iletişim kurmayı tercih eden Taylan, iletişim için sesler yerine renkleri kullanmayı tercih ediyor. Küçük yaşlarda gazetelerde gördüğü fotoğrafları çizmeye başlayan Taylan, en çok Atatürk ve asker resimleri çiziyor.

Otistik ressam sevgili yeğenim, üç yaşından beri resim yapan Taylan Sarıçiçek, "Otizmin Kaleminden Dünyaya Bakışım ve Çizgilerim" isimli ilk kişisel sergisini 9 yaşındayken açmıştı. Şu ana kadar iki karma sergiye katılan ressam Taylan, içindekileri sözcüklerle değil, renkleri konuşturarak anlatıyor, içindeki sessizliğinin rengini tuvale yansıtıyor. Sarıçiçek, 2010 yılından bu yana resim çalışmalarını ressam Halis Karakurt'un öğrencisi olarak sürdürüyor.

Beşiktaş Belediyesi, üç yaşında otistik olduğu anlaşılan, iletişim dili olarak konuşmanın yerine resim yapmayı seçen o zaman 17 yaşında olan Taylan Sarıçiçek'in resim sergisine ev sahipliği yapmıştı. "Ben de Varım" isimli sergi, 5-11 Mart 2012 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşmuştu.

Geçen ay Teyzemi ziyarete gittiğimde her zamanki gibi sevgi dolu bir şekilde beni öperek hoş geldinini ifade etti, ayrıca, çok uzun süre önce hastalandığımı hatırlayarak öksürmemi kontrol etti. Şimdilerde ise Çanakkale Gelibolu Güneyli'de çok sevdiği denize giriyor. Tatil yapıyor.

Oğlum Merthan'ın da akranı olan Taylan'ın sessiz dünyasının rengine ve sessizliğinin fırçasına selam ediyor, sevgiler sunuyorum.

Nizamettin BİBER 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..