Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sessizseniz, Ses Sizsiniz...

Sessizseniz, Ses Sizsiniz...
 

Genel olarak karşılaştığımız olaylar, konuşmalar karşısında sessiz kalmayı tercih ederiz. Bunun değişik ve çeşitli nedenleri olabilir kendi düşüncemize göre.

Sessizlik, sessiz kalmak günümüz toplumunda yanlış olarak anlaşılır. Boş ve vurdumduymaz bir sessizliği hiçbir zaman savunmadım, savunmam da...

Özellikle görüş ve düşüncelerimizi başkalarına anlatırken ya da karşılaştığımız herhangi bir olay, durum ya da söz karşısında sessiz kalma hakkımızı kullanmak isteyebilir ve kullanırız.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu sessizlik çoğunlukla çevremizdeki kişiler tarafından kolaylıkla yanlış anlaşılabilir. Sonuçta, sessizliğimizi bir acizlik, kişiliksizlik olarak görenler çoğunlukta olur.

Oysa, sessizlikte, ses kadar önemlidir.

Neden mi? Değişik durumlar, olaylar, konuşmalar karşısında yeri geldiğinde sessiz kalmakta ses çıkarmak kadar önemlidir.

Sessizlik, ne acizlik ne kişiliksizlik ne de bilgisizlik göstergesidir. Tam tersine karşımızdaki kişi ya da kişilere, yaşanılan durumlara onay vermediğimizin, protesto ettiğimizin bir işaretidir.

Eskiden sessiz kalmanın karşımızdaki kişi için çok ağır bir anlam taşıdığı bilinmekteydi.

Yıllar geçtikçe yapılan bu protestoya değişik anlamlar katılıp basitleştirilmesine rağmen,

Bilenler bilirler ki;

Eğer,

Sessizseniz aslında Ses Sizsinizdir. var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..