Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '12

 
Kategori
İzmir
 

Sev kardeşim

Sev kardeşim
 

Son zamanlarda İzmir’e daha sık gelmeye başlayan Fatih Erkoç’un 10 Ocak 2012 tarihinde muhteşem bir konseri  vardı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde. Dışarıdaki soğuk havaya karşın salonu dolduran İzmirlilerin içi ısındı bu güzel gecede.

Caz, pop, alaturka. O güçlü sesiyle hepsinde yer buluyordu kendisine.

Frank Sinatra’nın ‘Haberi yaymaya başlayın, bugün ayrılıyorum, bir parçası olmak istiyorum,o uyumayan şehirde uyanmak istiyorum’ dediği  New York New York ile başladı konsere.

‘Sonu geldiği zaman biliyorum, yalnızca bir jigolo diyecekler, Yaşam bensiz devam ederken‘ diyen Just a Gigolo’yu dinlerken Louis Armstrong’u andık.

Sonra sırada Tom Jones efsanesi ‘Delilah’ vardı. ‘Bağışla beni Delilah, sadece daha fazla katlanamadım.’ Diyerek sevdiği kadının ihanetini sonlandıran adamın öyküsünü anlattı.

1986 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışmasında birinciliği kazandığı ‘Yol Verin A Dostlar’ı söylerken gülüne varma hissini bizlere de yaşattı bir kez daha.

‘Senden ayrılmadan önce bilmiyordum hiç, hayatın anlamsızlığını’ itirafını yaptı Ellerim Bomboş ile.

‘Şimdi yalnız resimlerde eski dostlar, eski dostlar’ diyerek izleyicilerle birlikte ‘Eski Dostlar’ı vefasızlığa karşın özlemle andı.

1992 Barcelona Olimpiyatları için hazırlanan, Sarah Brightman ile José Carreras ‘ın birlikte söylediği Amigos Para Siempre’de onları aratmayacak bir düet vardı vokalisti Burcu ile ..’ Amigos Para Siempre sen her zaman benim arkadaşım olacaksın demektir, sona eremeyecek bir aşk demektir’ sözleriyle.

Oynatmaya Az Kaldı dedikten sonra Elveda Tatlım dedi, biraz da fanteziyle.

Yahya Kemal Beyatlı’nın Rindlerin Akşamı şiirinden Münir Nurettin Selçuk’un bestelediği, Türk Sanat Müziğinin en hüzünlü eserlerinden ‘Dönülmez Akşamın Ufkundayız’ı gitarıyla çalıp söylerken sanki bir ayin havası yaşandı salonda.

Sıra ‘Adagio’ya geldiğinde sesi dört bir köşede yankılanıyor, salondan çıt çıkmıyordu şarkı bitene dek.

Ferdi Tayfur klasiklerinden ‘Emmioğlu’nu Fatih Erkoç versiyonuyla dinlemek ise başka bir zevk veriyordu insana.

Şarkılar şarkıları izledi ve yaklaşık iki saatlik konserin sonuna gelindi. Billur gibi sesleri ve sempatik hareketleriyle sanatçının performansına gözle görülür katkıda bulunan vokalistleri Serra ile Burcu enerjilerini son şarkıda da en güzel şekilde kullandılar. Şenay’ın dillerden düşmeyen ve hala en büyük özlemlerimizden birini dile getiren ‘Sev Kardeşim’ şarkısında .

Sar kardeşim

Kolunu boynuma

Sev kardeşim

Canım feda yoluna

Tap kardeşim

Tüm insanlara.

  

 
Toplam blog
: 56
: 651
Kayıt tarihi
: 06.12.10
 
 

Bornova Anadolu Lisesi ve Sbf mezunuyum. Üniversite yıllarımda başlayan çalışma yaşamım kısa bir sür..