Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sev ve Sevdir..

Ankara'daki duvar yazıları tartışılıyor tv ekranlarında..

Kim veya kimler tarafından duvara yazılmış olduğu belli olmayan 'Devrim' sözcüğünü konuşmacılardan biri sözcüğün bir tarafından, diğer konuşmacı sözcüğün diğer tarafından çekip çekip duruyorlar.

Aynı zamanda reform anlamına gelen devrim kelimesini evirerek çevirerek kırk yıl önceki algıya dönüştürülerek devrimci-ülkücü noktasına getirilerek tartışmanın dozu arttıkça artıyor..

Ah benim tartışmacılarım ne kırk yıl önceki devrimciler kaldı ülkede ne de o dönemin ülkücüleri. Her iki ideolojiyi savunan (istisnalar hariç) kişiler kapitalizmin büyüsüne kapılarak rakamlar üzerinde devrim ve ülkülerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar..

Sağ ve sol kavramlarının çoktan tarih olduğunu defalarca yazdık.

İyi insan ve iyi olmayan insan vardır. 

Dünya'daki siyasal yapılar tamamen dünyanın ekonomik gücünü elinde barındıranların güdümünde olduğundan hiç bir ideoloji dünyadaki gelir dağılımı dengesizliğini çözememiştir çözemeyecektir insan odaklı bir ideoloji olmadıkça.

Keşkeleri pek sevdiğim söylenemez. Sevmem keşke kelimesini ama söylemek durumunda hissediyorum kendimi..

Keşke okul müfredatlarında yer alan Yunus Emre, Mevlana, Haci Bektaş Veli gibi düşünürlere geniş yer verilerek çocuklarımıza bu düşünürlerin yollarından gitmelerini öğretebilseydik. Toplumda bu denli ötekileştirme yaşanmaz saygı sevgi ekseninde bir ülke olurduk diye düşünüyorum..

İnsanları sev ve sevdir..

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..