Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '14

 
Kategori
Deneme
 

Sevabımız çoktur,fazlasını ele veririz

Sevabımız çoktur,fazlasını ele veririz
 

Görsel alıntı


Siyasi partiler seçimlerde siyasi renklerini flamalarla, afişlerle belli ederler. Yerel yönetimlerin el değiştirdiğini yapılan seçim sonuçlarına göre öğreniriz.

Seçimi kazanan, seçimi kaybedenden görevi devraldıktan kısa bir müddet sonra İlin işlek caddelerinde yaya geçitleri ve cadde boyu park etmek yasak yer işaretlerini göreve başlayan yeni yönetimin siyasi renkli boyaları ile boyanınca yönetimin el değiştirdiğini bu kez gözlerimizle görürüz.

Yerel yönetimlerin siyasi renkleri “ Beyaz Mavi, Sarı Mavi ve Beyaz yeşil “ geçmiş yıllarda sarı ve kirli kahverengi renkte vardı o renk şimdi piyasadan çekildi.

İnsanlar daima aynı renkleri görünce içi kararıyor, bıkıp usanıyor. Aslında ben biçare hep Mor rengi severim lakin bu yeni renkler de gözlere, duygulara ve zihin açıklığına da iyi geliyor.

Ben bu yeni renkleri görünce keşke bir boya fabrikası kursaydım sadece yerel yönetimlere caddelerin belirli yerlerinde kullandıkları ve onların tercih ettikleri siyasi renkli boyayı satsaydım zenginler kervanına katılırdım diye düşündüm.

Eh şanstır, nasiptir, bizim boya fabrikamız olmadı ama yerel yönetimler el değiştirince yollarımız, caddelerimiz, Beyaz-Maviye, Sarı- Maviye ve Beyaz- Yeşile boyandı içimiz açıldı, gözlerimiz dikkatle yakını görmeye başladı.

Bilmem siz okurlarımızın caddeleri de yukarıdaki renklerden birine boyanıyor mu? Yeni renklerimiz hayırlı olsun.

Efendim Esad zulmünden kaçan ve ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlar için zorunlu olarak günde 100-150 ekmek bedava dağıtma işlemi hemen, hemen bir yıldan beri devam ediyor.   

Emir, Emirdağdan gelmiş, talimat ve tebligat ise Fırıncılar Odası Başkanından yapılmıştır.

Gündüzün saat 09-12 arasında her fırın önünde siyahlara bürünmüş yüzlerce Suriyeli kadınlar bedava ekmek için kaldırımları işgal etmekte, kimi oturuyor, kimi ayakta bekliyor, kimi de uyuyor.

Fırıncıya soruyoruz mademki emir Emirdağdan gelmiş, Başkanınız talimat ve tebligat yapmış siz de zorunlu olarak bedava ekmekleri dağıtınız bu kaldırımlar yayalara açılsın.

Fırıncı yarasına iğne batırılmış gibi başlıyor anlatmaya. Fırınlarda günde üç kez sabah erken, öğlen ve akşam ekmek çıkıyor.

Suriyeliler uykusuz kalmamak için sabah erkenden gelemiyorlar, onlar için müsait zaman öğlen zamanıdır. Emirli, talimatlı, tebligatlı bedava ekmeği ancak gündüz saat 12-00 den sonra çıkarıyoruz diye sözlerini bitiriyor.

Peki, hepsine bedava ekmek veriyor musunuz? Elbette günde bedava verdiğimiz ekmekler sayı olarak tutanaklara geçiriliyor. Artık ucuz ekmek satan “Halk ekmek “ dedikleri büfeler kapandı.  

Ülkemizdeki yoksullar günde on- on beş adet ucuz ekmek alıyordu. Bizim yoksullar artık onun yarısını bile alamıyor. Bu da hayırlı olsun, fakir ve yoksullarımızın sayısı çoğalsın, Suriyelilere bedava verilen ekmeğimiz yerine bize sevap yazılsın.

Her Lokantacıya, her tamirciye, otelciye, yani belirli esnaflara yine Emirdağdan emirle en az bir Suriyeli vatandaşın çalıştırılması zorunluluğu getirilmiştir.

Emri alan İllerin Ticaret ve Sanayi odaları tebligatı Esnaf ve Sanatkârlar odasına bildirmişlerdir. Bu da hayırlı ve uğurlu olsun.  Nasıl olsa çokça sevabımız var, Biz fazla olan sevabımızı ele veririz.   Böyük devlet böyle olmalıdır. 

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ/ MERSİN 

 

 

 

 

 

                                                                                  

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..