Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '11

 
Kategori
Deneme
 

Sevda mısraları

Güneşten kanatları yanıyor sevgi meleklerimin, meleklerim konmuyor omuzlarıma. Odun ateşiyle beraber yanıyor yüreğim. Damarlarım çıra gibi hemen tutuşuyor, kalp atışlarım hiç olmadığı kadar hızla atıyor. Kanım buzdolabına koyulmuş gibi donuyor sevgin olmadığında, benden uzak olduğunda. 

Gözlerimin yaşıyla yüreğimde büyüttüğüm gülümü koparıp ellere verdin. Budama yapıp tekrar yeşertmek yerine gönlümdeki sevgi tohumlarını kopardın ve gittin. Ne istedin ki saf olan sevgimden? Ne istedin ki gönül penceremin içinde duran sevda çiçeğimden? Sen yanımda olmasanda ruhumu okşuyordu koparıp gittiğin güllerin. Kokusu yayılıyordu vücudumun her bir damarına. Narkoz gibi kendimden geçiyordum her yayılmasında. Kuşatırdı tüm benliğimi, zırh koyardı önüme. Tıpkı rüzgarın mumu söndürüp, ateşi çoğaltması gibi. Sevgi tohumlarını ektiğimiz kaldırımlar vardı. Kaldırımlar iki kişilik yapılmış gibiydi. Sadece sen ve ben yürüyecektik dar ve ikimizin sığacağı şekilde olacaktı. Kimse şahit olmayacaktı sevdamıza. Ama şimdilerde hayalin var yürürken yanımda. Sevda tohumları gönlümdeki gibi kaldırımlarda da soldu yanımda olmadığında. Sustum şimdilerde, sadece rüzgarına kapılıp giden sevdanın kokusu konuşuyor, sadece gözlerimin yaşı konuşuyor, sadece anılar konuşuyor. Konuşan sadece gözlerimde saklı olan ve sana söyleyemediğim, anlamlardıramadığım ya da anlamını bulmayan bir damla sevda var yüreğimde. Yalnızlığa sarılan bedenim o bir damla sevdanın içinde boğuluyor. 

Yüreğimin satır aralarında parantez açtım, içine sana olan sevdamı yazdım. Yanımda olmasan da, seni bir daha göremeyecek olsam da açtığım parantez hiç kapanmayacak. Çünkü o parantezin içinde sana olan sevdam yazılı duracak. Kafiyeli sevda dörtlükleri olacak. Sevda kokan mısralar, hasretin, özlemin ateşi olacak. 

 

 
Toplam blog
: 37
: 433
Kayıt tarihi
: 30.07.10
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum.  2006 yılından itibaren memur olarak görev yapmakt..