Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
İstanbul
 

Sevda yüklü İstanbul

Sevda yüklü İstanbul
 

İstanbul'a ilk geldiğim yıl, '78 yılıydı. O yıldan bu yıla kadar geçen süre içinde bir çok fiziksel değişimler yaşayan bu kocaman, adeta dünyanın orta merkezi ve insanı büyüleyen kentin yedi tepesinden bugün baktığımda, fiziksel değişimin yanısıra sanatsal ve kültürel değişimlerin yansımalarını görebiliyorum.. 

Aşk yüklü, sevda yüklü, tarih yüklü, benzersiz, eşsiz güzel İstanbul'u gözlerim kapalı dinlerken, şehrin sokak çalgıcılarından tutunuz, dünyanın tanınmış sanatçıların yer aldığı konserlerin, Uluslararası fetivallerin seslerini duyuyorum... Yaz ayları boyuca şehrin çeşitli noktalarında düzenlenen caz etkinliklerini izleyip dinlerken o kocaman yorgun İstanbul'un ne kadar gençleştiğini görebiliyorsunuz.. 

Tarihi eserlere baktığımızda, Cami-Çeşme ve benzer eserlerin, önce derme-çatma ilave korkuluklardan temizlendiğini ve aslına uygun onarıldığını görebiliyoruz.. 

Uluslararası resim-fotograf sergilerin ve müzelerdeki ziyaretçi artışı da aynı şekilde göze çarpıyor.. 

Bütün bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde elbette bugünkü iktidar dahil, gelmiş geçmiş bütün iktidarların katkıları olmuştur ama en çok (İKSV) İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın desteği ve çalışmaları olmuş ve de olmaktadır.. 

Tarihi İstanbul'un görsel değişimini bir yana koyalım. Büyük İstanbul'un Kültürel ve Sanatsal değişimlerin dinamiğini doğu için oynayan oyuncuların gözlemlemelerini tavsiye ediyorum.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..