Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevdadandır...

Sevdadandır...
 

"Sevdadandır dedi annem aldırma, aldırma gel yanıma.."

Hüzünlerin sebebi olan sevda. Sanki kara sevdalar yaşar gibi bir halimiz var. Oysa ki kaldı mı uğruna kara sevda çekilecek insanlar? Hep bir gelen ve ardından sebepsiz gidişler var. Gitse neyse, gittiğinde kalıcı hasarlar bırakanlar var. Sadece yürekte değil, maddi manevi her hasarı bırakanlar..

Yani anlayacağınız gittiği zaman ardından ayrılığı ile gurur duyulacak tek bir insan yok. Ardından ağlarken bile " sana değer bu gözyaşları" diyebilecek kişi yok.

Hüznümüzün sebebi bu işte. Boşa geçen değmeyen zaman. Sadece kendimizi daha da mutsuz hissetmemizi sağlayan varlığın adı 'sevda'. Ne kadar mutlu olduğumuzu zannedersek sevdiğimizin yanında; o kadar hatta daha fazla üzülüyoruz ardından. Neden peki? Biz neden "gidene dur demem" diyemiyoruz? Bu kadar mı özgüvenimiz yok kendimize karşı? Hayır! Sevmek değil bunun adı. Kaybetme korkusu da değil. Özgüven hiçliğidir. Nasipsizliğin ne demek olduğunu bilmemezliğimizdendir. İnancımızın bu denli zayıf olduğundandır. Neye inanırsak onu yaşamamızdandır hepsi. Ayrılığa inanırsak onu yaşamamız, aşka inanırsak onu yaşamamızdandır. Bu yüzden hüzün baş tacımız, acı en büyük dostumuzdur.

Bu kadar kendimizi değersiz hissettiren, değersiz gören şey 'güven' duygusunun yokluğudur. Onca yapılan hatalar? Kendimize olan saygımızın olmayışıdır. Kendimizi sevmezsek, nasıl değerli görürüz? Ya da ne kadar saygılı oluruz? Ya da ne kadar güveniriz?

Bir ilişkiye başlarken önce kendimizden başlamalıydık aslında. Kendimizi kendi süzgecimizden geçirmediğimiz için hatalıyız halbuki. Prensiplerimizden, özümüzden ödün verdiğimiz için. Biz 'kendi'miz olmadığımız için...

Ama yok, biz sevgiye muhtaç ev kedisiyiz. Biri başımızı okşasın hiçbir şeyden korkmayız ve o korkmadığımız şey bize darbe üstüne darbe vurur.. Akıllanmayız üstelik! Açtığımız yaralar üstüne yeni yaralar ekleriz.

Biz böyleyiz  çünkü. Değişemeyiz..

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..