Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '16

 
Kategori
TV Programları
 

Sevdiğim diziler : Hayat Şarkısı

Sevdiğim diziler : Hayat Şarkısı
 

kanald.com.tr


20. Yüzyılın modası sinema ve tiyatroydu. Ama artık ne yaparsanız yapınız insanları kolay kolay geceleri sokağa çıkartıp, bir sinemanın karanlık salonlarına sokamıyorsunuz. Gerçi o günlerin zevki de başkaydı ama artık geçti gibi. Bazı 20 Yüzyıldan kalma ardıllar ne kadar, “Sinema Ölmedi”, “Tiyatro Ölmedi” diye bağırsalar da, belki de sinema da, tiyatro da biçim değiştirdi ve dizi kılığına girdi.. Artık sinemacılar, tiyatrocular “Dizi” işine bulaşmadan para kazanamıyorlar.. Hele hele dizilerimiz Arap ülkelerinde, Güney Amerika’da filan tutulmaya başladıktan sonra, bir de işin içine milyon dolarlar girdikten sonra artık dizicileri tutku bulasın.. Herkes kendince bir senaryo bulup, “cast”i oluşturup, Boğaziçi yoluna düşüp dizi çekmesin.. Herkes kendine göre en “şahane” diziyi çektiğini düşünüyor ama buna yine de “Rating”ler karar veriyor.. Bir bakıyorsun bir Dizi üç hafta sonra tepe takla gitmiş ve kadro ağlaya ağlaya dağılmış… Tabii perişanlık diz boyu… 
 
Ama hepsinde bir umut var… “Ya tutarsa..!” O zaman gelsin milyon dolarlar…!
 
Evdeki ihtiyarların (bence bu ratinglere karar verenler bu seksenini aşkın piri fanilerdir…) tutmadığı, gözyaşı olmayan, diziler pek de tutmuyor. 
 
Kalite, nitelik filan nafile… İllaki gözyaşı…!  Dizilerin yerli piyasada tutma şansını bu etmen belirliyor.
 
“Hayat şarkısı” tam bir drama, tam bir aile dizisi ve bir bakıma polisiye. Artık etkinlik adına her dizide epey miktarda vurdu, kırdı, kaç göç..bulunmalı. Hayat Şarkısı Almanya –Türkiye çizgisinde gidip gelen bir aşk hikayesi üzerine kurulu. Ve Başroldeki  Burcu Biricik, Dizi’deki adıyla Hülya tam bir Şeytan… Kayınpederi Bayram Cevher’in deyimiyle “Şeytan’ın önde gideni…” Hiç kimsenin farkına varmadığı öyle filmler çeviriyor ki, aile uzun bir süre neler olduğunu anlamıyor… Hülya film içinde film gibi. Bu bakımdan Burcu Biricik bu rolde çok başarılı …
 
Hayat Şarkısı Kanal D'de yayınlanan drama dizisi. Başrollerini; Hülya (Burcu Biricik), Kerim Cevher (Birkan Sokullu) ve Bayram Cevher (Ahmet Mümtaz Taylan)’ın  paylaştığı bu aile dizisi, bir bakıma ekranda fırtınalar estiriyor ve TV dizisi severleri her Salı akşamı  ekrana kilitliyor.
 
Dizideki diğer roller :   Hüseyin Cevher (Tayanç Ayaydın) Kerim’in kardeşi ; Melek ( Ecem Özkaya) Hüseyin Cevher’in sevgilisi rolünde; Süheyla (Seray Gözler) Bayram Cevher’in eşi, Zeynep (Pelin Öztekin) Hüseyin’in eşi ; Filiz (Almilla Bağrıaçık) Kerim’in Almanya’daki sevgilisi rolünde; Mahir (Olgun Toker) ; Cem (Recep Güneysu), Nilay (Aydan Taş) , Bade (Deniz Altan); Küçük Hülya ( Sibel Melek Arat)  dizinin diğer değerli oyuncu kadrosunu oluşturuyor.
 
Ekranların yeni Kraliçesi Burcu Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisidir. Bornova Belediyesi ŞT'de stajyer kadroda. "İkinin Biri", "Yaşlı Hanımın Ziyareti", "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" ve "7 Kocalı Hürmüz" gibi çeşitli oyunlarda ve kısa filmlerde rol aldı. 2006'da Antalya'da düzenlenen güzellik yarışmasında Miss Mediterranean seçilmiş. Bu dizinin de Başrolü’nde, diziyi güzelliğiyle, şeytanlığıyla alıp götürüyor.
 
Bir romantik aile dizisi olan “Hayat Şarkısı” ; (Asıl senaryo Jung Ha-Yeon) ,Mahinur Ergun’un uyarlamasını yaptığı dizinin Yapımcısı Gül Oğuz ; Yönetmeni : Cem Karcı.. Salı akşamları Kanal D’de saat : 20.00’de ekranlara geliyor.
 
Bursa ışıklar köyünde başlayan hikayede Küçük Hülya  ( Sibel Melek Arat) ilk gördüğü günden beri Kerim’e aşık oluyor ve Hülya'nın Kerim ile ilgili planları ondan sonra devreye giriyor. Ve ondan bir türlü ayrılmayarak, serüvenleri, Almanya’da; sonra Türkiye’de sürüp gidiyor.
 
Playback’lerle zaman zaman çağrışım yapılan Küçük Hülya da  Dizi de Hülya (Burcu Biricik) kadar başarılı bir oyunculuk gösteriyor. 
 
Filmi çekip götüren bir diğer tip ise evin Reisi, Babası rolünde olan Ahmet Mümtaz Taylan son derece başarılı bir çizgide. Diğer rollerde :
 
Burcu Biricik. (Hülya Çamoğlu Cevher); Birkan Sokullu (Kerim Cevher); Tayanç Ayaydın (Hüseyin Cevher) ; Ecem Özkaya (Melek Çamoğlu) ; Ahmet Mümtaz Taylan (Bayram Cevher) ; Seray Gözler (Süheyla Cevher); Pelin Öztekin (Zeynep Cevher) ;  Olgun Toker (Mahir) vd. tümü de bu güzel diziyi çekip götüren ekibin başarılı elemanları.
 
Hülya , şeytani zekasıyla aileyi parmağının ucunda fırıl fırıl oynatırken, ailenin bütün bireyleri adeta Hülya’nın yarattığı sorunlarla boğuşup duruyorlar. 
 
Dizinin durmadan acı çeken, gözyaşları akıtan oyuncusu ise Hülya’nın kızkardeşi Melek rolündeki Ecem Özkaya, kendisine ailenin büyük oğlu Bayram’ı aşık ettirerek, acıların kızı rolünü oynuyor. 
 
Dizi, dengeli rollerle, herkesin başarı ile temsil ettiği bir hikaye çevresinde, her hafta ilgi ile izleniyor ve her hafta rating’leri alt üst ediyor.
 
Dizide başarı ile rolünü oynayan bir diğer eleman ise Mahir (Olgun Toker) , Hülya ile işbirliği içinde çeşitli serüvenlerin içine girip çıkarak Hülya’yı destekliyor.
 
Bu durumuyla dizi daha çok haftalar sürer gider. Çünkü anladığım kadarıyla, Senarist episod bulmakta güçlük çekmiyor; nasıl olsa elinde bir çok yan hikayeler var.
 
Bu demektir ki daha uzun süre bu dizi ekranlarda kalacak ve yapımcılarına para kazandıracaktır.  
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..