Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Sevdiğin meslek

"Bir mesleğim olsun da ne olursa olsun", "Bir işim olsun da nasıl iş olursa olsun"dur genel meslek ve iş anlayışlarımız.

Genç, bu ekonomik zorluklar içerisinde bir an önce çalışmak için iş bulmak zorundadır. Eline mesleğini almalıdır, yoksa gelecek korkuları başlamıştır yeni, yeni..

Bizim genç iş aramak için sabahın erken saatlerinde yol'a koyulur.İlk yapacağı şey gazete ilanlarına bakmak tabi.".Pat!"diye kafasına uyan iş bulmuş gibi sevinir.

"Ara ütücü aranıyor"ilanının adresini takip eder.Zar, zor denkleştirdiği dolmuş parasıyla ilgili adresin bulunduğu fabrika'ya gider.

Fabrika'nın sezon ve iş yoğunluğu nedeniyle bizim genç'i hemen iş'e alırlar.Genç mutlu gözükmektedir, akşam evine döndüğünde annesine ve nişanlısına müjdeliyecektir bu güzel haber'i.

Bizim genç aslında Teknik Lise Elektrik Bölümü mezunudur. Bilemiyorki yarın sabah başlayacağı işinde başarısız ve mutsuz olacağını.

Genç, teknik donanımlı, başarı derecesi yüksek diplomalı, zeki ve akıllı.

Bir ülkenin geleceğini Bilim adamları ve iş adamları belirlediği kadar, çalışanlar da belirlemektedir.

Çalışanlar istedikleri işleri arayıp bulamadıklarında"Bir işim olsun da nasıl iş olursa olsun"mantığıyla, buldukları işlerde nasıl başarılı olurlar, nasıl mutlu olurlar?

Ben kişinin sevdiği ve istediği iş ile başarılı ve mutlu olabileceğine inananlardanım.Severek ve bilerek yapılan üretimler daha sağlıklı ve artı'lı olur, dolayısıyla ülke kalkınmasına en güzel şekilde katkıları olur diye düşünüyorum.

sevgilerimle

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..