Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevdiğine Alışır, Alıştığını Seversin...

Sevdiğine Alışır, Alıştığını Seversin...
 

Sevdiğine alışır, alıştığını seversin alışkanlık dediğimiz bir bütündür. Seven uzaklaşsa da unutmaz sadece alışır yokluğa. Önemli olan sevginin varlığıdır, azı, çoğu yoktur. Sevgi insanı içten gülümsetebilen tek şeydir. Sevgiyi göstermek için illa söze gerek yoktur, bir dokunuş, bir göz teması bile yeterli olur bazen.
 
İnsanın içi sevgiyle doluysa bunu etrafinada yansıtır. Her şeyde bir güzellik görür, gittiği her yere ışık saçar, sevgi çok etkili bir iksirdir. Zor yaşamlarda bile ufacık bir sevgi yaşama bağlılığın işaretidir. Dünyada ne kadar kötülük yapmak için sebep varsa güzellik yaratmak içinde bir o kadar sebebimiz var demektir.
 
Kalbe sığabilen güzelliklerdir sevgi. Beklemek, umut etmek, özlemek, ağlamak, gülmek, yaşamak, mutlu olmaktır içine sığdırabildiğin kadar. Abartılacak en güzel şeydir özünü bilen için eğrisiyle, doğrusuyla, koşulsuz sevgi.
 
Özgürlük ve cesaret bir noktada birleşir, sevdiğini söyleyebilmek bir parça olsa da mutluluğa adımdır. İnsan bazı şeyleri yaşayıp, tecrübe etmedikten sonra bir çok şeyi tanıyamaz. Bazen olaylar karşısında kendimizin bile şaşıracağı tepkiler veriyor ve böylece de kendimizi tanıyoruz. 
 
Tabi öyle kolay değildir sevmek, kırmadan, incitmeden, üzmeden sadece sevmek, insanlara güvenmek, sevgiye inanmak, umut etmek, gülmek, hayal etmek. En çokta güvenen insan sever, güvenilen insan sevilir. Güven ve sevgi birbirini tamamlar.
 
Sevgi, huzur ve güven bulduğumuz en iyi sığınak aynı zamanda bizi hayata bağlayan kaynaktır. Sevmeyi bilen kişi en olumsuz durumda bile kendi çıkış yolunu bulup, kendisine huzurlu ortamı oluşturur.
 
Fikrimce öncelikle kendimizi sevmekten başlayarak oluşturacağımız bir sevgi ortamıyla mutluluğa da ulaşabiliriz. Ufuktaki kızıl güneşi yakalamak gibi, çoşkun sularda kaybolmak gibi, özlemi yüreğine doldurmak gibi, sevgiyi sınırsız yaşamak gibi. Yıldızları seveceksin, güneşin doğuşunu seveceksin, doğayı seveceksin, bu dünyada yaşıyorsun iyisiyle yaşamaya bakacaksın, geçmişler geçmişte kalmalı diyecek önce kendini seveceksin.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..