Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '16

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Sevdiğiniz macaron hangisi?

Sevdiğiniz macaron hangisi?
 

Booking-tours.net


Misiflerimiz Paris gezerken rehberlerine ''En lezzetli macaronu nereden alabiliriz'' diye bir soru yönetirler. Bu yazımda önce Macaronun tarihi ve sonrasında en iyileri listesini sizlerle paylaşacağım.

Macaronun aslen Ortadoğu ve kuzey Afrikadan geldiği düşünülmektedir. Bu ülkeler, kek ve hamur işlerinde,şeker ve badem ezmesini uzun yıllar kullanmışlardır. Bu kek Avrupada Orta çağlarda, ortaya çıkar. O dönemde henüz ne rengi nede tadı vardır. İlk olarak İtalya da çeşitlenmiş ve nitekim yeni tadı ve görünümü ortaya çıkar. Rönesans döneminde, Fransa ya gelir ve burada gelişir.

Macaronu yapan en iyi 5 pastanecinin isimleri

    Jean Paul Hevin;
        1986 da Fransa'nın en iyi Pastanecisi ödülünü alır, 9 u Japonya da olmak üzere toplamda Asya'da 13, Paris'te ise beş mağazası bulunmakta.? 2012 yılında en iyi Macaron yapan ödülünükazanarak listemize girmeye hak kazanmıştır. En ünlü tatları karamel elma karışımı olan macaronu.

    ?Adres 231, rue Saint-Honoré, Ier.

    Pierre Hermé
        Fransa'nın en mediyatik Pastanecisi... 4 kuşak Pastaneci olan Alzaslı bir aileden gelmekte. Henüz 14 yaşındayken Gaston Lenotre yanında çıraklığına başlar. Fauchon ve Ladurée de çalıştıktan sonra, 1996 yılında kendi yerini açar ve hemen başarıyı yakalar. Macaronları Başkentte en çok satılanlar arasındadır. Ünlü Macaronları Mogador (sütlü çikolata, fruit de la passion), Mozaik (fıstık, Seylan tarçını ve griotine) ve İpahan (gül, litchi ve frambuaz).

    ?Adres 72, rue Bonaparte, VIe.

    Sadaharu Aoki
        1968 yılında Tokyo'da doğan ve Machida yemek okulundan mezun olur, Sadaharu Aoki 1991 yılında Fransa gelir. ilk yerini 1998 de açar Macaronları Paris teki mağazalarda, butiklerde ve Galeries Lafayette Gourmet kısmında satılmaktadır. Japonya ve Fransız geleneğini Matcha gibi  (yeşil çay), yuzu (turunçgil) ya da Ume (erik tuzu) ile kariştırır.

    Adres 35, rue de Vaugirard, VIe.

    Arnaud Larher
        Aslen Brotonlu olan Pasta şefi Arnaud 2007 yılında en iyi pastaneci ödülünü alır. Monmartre da gurme figürü olmuş ve yine bu bölgede '2 mağazası bulunmaktadır. Klasik ve cesur tatlar sunan Arnaud'un zengin bir macarons menüsü bulunmaktadır (yaklaşık 25 tarif). Brendi (portakal şekerlemesi ile brendi ganache), Coca-Cola (Coca-Cola jölesi ve Coca-Cola ile kreması) ya da Mille fleurs (kokulu haşlanmış kırmızı meyve ve mor haşhaştan oluşur).

    Adres 57, rue Damrémont, XVIIIe.

    Dalloyau
        Kökeni 14 Louis ye dayanmaktadır. Paris merkezde 10 mağazası ve bunun yanı sıra Japonya, Kore ve Senegalde de mağazaları var. Tatlı ve tuzlu yiyecek içecek dünyasında referans olmasının yanı sıra Macaronda da uzmanlaşır. Kaliteli malzemelerden hazırlanan klasik macaronlar Çikolata, vanilya, fıstık, ahududu, tuzlu tereyağı karamel, kahve, çay Bergamot, pralin veya limon aromalıdırlar- - ama çok lezzetli klasik tarifleri var.

    Adres  101, rue du Faubourg Saint-Honoré, VIIIe.

 
Toplam blog
: 2
: 171
Kayıt tarihi
: 31.10.11
 
 

1996dan itibaren yurt ici ve yurt disi seyehat acentasında rehber olarak gorev yaptim. Parise 201..