Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '21

 
Kategori
İlişkiler
 

Sevememekten Utanılır

Sevmekten değil, sevememekten utanılır.
 
İnsan denilen varlık, kadın ve erkek olarak iki parçaya bölünmüştür. O zamandan beri Aşk yoluyla birleşmeye çalışmaktadır. (Sigmund Freud)
 
Hislerin en gerçek ve yalın hali her hangi bir şeye karşı duyulan sevgidir ve kendin olduğunu hissettiğin an başlangıçtır. Varlığın hafifliğine yaklaşma noktasıdır ve bitti deyip başlamak varoluşa devam yolculuğudur. Hepimizin hayatı yaşanmışlıklarla dolu. Önemli olan arkamıza bakmadan yürüyebilmek. Hayat nefes alabildikçe güzeldir, yeni başlangıçlar için hiç bir zaman geç değildir ve her bitiş bir başlangıcın habercisidir. Allah yarattığı her varlığa sevme ve sevilme duygusunu vermiş. Hayvanlar, bitkiler, insanlar vs. bu duyguyu devam ettirmek veya kaybetmek varlıklara yani bizlere bağlı olan bir şey. Geçmişin izleri değil geleceğin gülümsemesi görmemiz gereken.
 
Sevgi kusurları yok etmez, onları kabul eder. Bir insan birisini seviyorsa olduğu gibi sever, olmasını istediği gibi değil. Sevdiğini kendi aynası gibi görmeli çünkü hiç kimse kusursuz değil. Hepimiz de biraz vardır karşımızdakini kuklalaştırma arzusu. Yaşamak bir armağandır insana değerini bilmek gerek. Kalpten dile getirip, yürekten söylemek gerek, sevgi karanlığında mum olmak gerek. Bir papatyan vardır ama sen hep bir gülün olsun istersin. Gülü bulmak uğruna papatyanı terk edersin, sonra gülünü bulamayınca papatyana geri döneyim dersin, ama bilemezsin ki senin kıymetini bilemediğin papatyan artık bir başkasının gülü olmuş. Öncelikle sevilmek için sevmeyi bilmek gerekir.
 
Alman edebiyatının dehası Goethe, 74 yaşındayken 19 yaşındaki bir kıza evlenme teklif etmiş ancak reddedilmiştir. Resim sanatının en büyük ustası olarak kabul edilen Pablo picasso, en büyük aşkı olarak 16 yaşındaki bir kızı göstermiştir. Sefiller'in yazarı Victor Hugo, yazı yazmaya başlamadan önce evinde bulunan üçüncü kattaki hizmetçisiyle, sonra ikinci kattaki sevgilisiyle, son olarak da karısıyla beraber olurmuş. Fransız yazar Honore de Balzac, evli ve dört çocuklu bir kadınla sevgili olmuş. Bu sevgilisinden ayrıldığında ise hayatının en büyük buhranını yaşamış. En büyük sürrealist ressam olarak kabul edilen Salvador Dali, sürrealist şair Eduard'ın karısı ile evlenmiştir. Edebiyat tarihinin en büyük şairlerinden olan Edgar Allen Poe, öldüğünde cenazesine sadece 4 kişi katılmıştır. İlişkilerdeki mantık olmaza örnekler.
 
Hayat istediğin insanlarla belki seni birleştirmeyebilir yine de umut var olan en güzel duygudur. Dilerim barış içinde layık olduğumuz sevgideki insanlarla yaşarız. Kum saatini yan yatırmak zamanı durdurmak anlamına gelir ve en mutlu anımızda kum saati yana düşsün hep mutlu olalım.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..