Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgi - Yağmur için sırılsıklam olmak

Sevgi - Yağmur için sırılsıklam olmak
 

Dünyanın en güzel duygusu sevmektir. Çiçeği sev, kuşu sev, denizi sev, işini sev, birisini sev... Sevmek bir insanın değişmeyen hakikatidir. Çünkü, insan sevdiğinden kesinlikle emindir. Şüpheye düşme gibi bir durum söz konusu olamaz sevgisinden. 

Gönül vermiştir ona çünkü.

Yıl 2015... Kim neyi seviyor, neyi istiyor; onu bile bilmiyor. Mantık diye bir toplanma noktası koymuşlar, işin içinden çıkamayan herkes oraya koşar olmuş. İşin enteresan yanı da, o noktaya koşanlar birbirine akıl hocası olmuş. Kendinden emin olan insanın noktayla falan işi olmaz. O'nun tek bir noktası vardır. Sevdiği (her ne ise)... Ve bu yolda hiçbir şeyi olmasa da yürümek, O'nu bir sonraki adımı atmaya azmettirir. Para, pul, yat, kat , statü, çevre, iş ...   gibi parametreler; ''Herkes'' diye tabir edilen mantık noktasında buluşan insan topluluğunun değerlendirdiği dünyalık şeylerdir. Ve gereksizdir... Çünkü bu başlıklar bugünlüktür. Yarın işini kaybedebilirsin, yarın evin yıkılabilir, yarın paran bitebilir, yarın çevren seni satabilir, yarın güzellliğin bir sivilceyle sönebilir... ''Herkes'' ne der o zaman ?

Sevgide böyle şeyler olmaz. Gerçekten seven bir kalp, bunların dünyalık olduğunu ve geçici olduğunu bilir.

En güzelini Sezen Aksu söylemiş gerçekten:

''Olmaz olsun cüzdanımda milyonlar, kalbimde sevgin oldukça.

Zenginlik, mal, mülk, para neye yarar; yanımda sen olmayınca?

Bazen neşe, bazen keder; hayat böyle geçip gider.

Tatlı günler, acı günler; bir yastıkta hep beraber... ''

Hepimiz biliriz bu şarkıyı. Yaşama sevinci katar dinleyince. Kariyer, zirve... Yürek sağlamsa nice başarılar peş peşe gelir. Hatta öyle bir gelir ki, bir bakmışsınız sevginin gücü sizi zirveye çıkarmış. Yaşandı ve yazıldı satırlara. 

Devir başka bir devir...

Sevmek Nazım Hikmet'in Piraye'ye yazdığı mektuplarda, Leyla ile Mecnun gibi büyük efsanelerde, Yeşilçam'ın siyah beyaz filmlerinde kaldı artık. Herkes okuyor, ama ''Vay be, ne güzel yazmış.'' diyor. Herkes izliyor, ama ''Ahh...'' deyip iç geçiriyor, sonra da film bitiyor zaten. Bu kadar yani.

Sevmek, o kadar içten bir gülüştür ki; merhamettir, hataları hoş görmektir, neşedir, enerjidir, hayattır !

Sevmek içimizdeki hakikattir. Allah'ın bize bahşettiği özel bir duygudur. Şükür sebebidir.

.........................................................................................................................................................

Yağmuru seven birisi, ıslanmaktan çekinir mi hiç? Açar kollarını, yağmurun ıslattığı yollarda yürür; yağmurun sesini dinler gözlerini kapatıp. Huzur verir ona, yağmur sevgisi. Şemsiyeye, yağmurluğa asla yer yoktur bu uğurda. Ya da camın kenarında yağmur izlenmez. Ona sevgi denmez zaten. Üşütüp hasta olmak ise sevginin kahrıdır. Olsun, buna değer. Sonra yağmuru yazar satırlarda, akan burnunu içine çekip. Sonra okuyan herkes şahit olur, yağmura olan bu sevgiye.

...........................................................................................................................................................

Çevremde gördüğüm, duyduğum, dinlediğim her ilişkide birtakım yakınmalar mevcut. Olay, mantık buluşma noktasına vardığında hayal kırıklıkları boy gösteriyor hepsinde. Ayrılıklar kaçınılmaz oluyor haliyle. 

Mantık tabi ki önemli, pembe bulutlarda dolaştırmaz.  Ama mantık; evet ya da hayır der. Olur yanları, olmaz yanları söyler sadece. Zorlukları aşma gücü yoktur. Ayrıca mantık kabullenmez. Karşı taraf öyle ise, dosyayı orada kapatır.

Ama;

Sevgi herşeyin üstünde bir güçtür. Birçok zorluğa kafa tutar; inandırır, kabullendirir ve kazandırır...

Sevgiyle kalın  

https://www.youtube.com/watch?v=mSAucOiPgKo

 
Toplam blog
: 70
: 689
Kayıt tarihi
: 08.10.14
 
 

YTÜ, Kimya Yüksek Mühendisi... Kağıtlar yetmiyor yazmaya... "Daha bitmedi! ..