Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sevgi (3)

Sevdiğinizi hissedebilirsiniz. Genelde bir ilişki sonucu fark edilir. Temelinde önce "insan ölçeği" dediğimiz faktörlerin fiziksel ve sosyal düzenlemelerinin yapılması önemli. Ne şekilde ilişki kurar insan? Bu soruya cevaben, SEVEREK demek mümkün. Başka insanlarla, hayvanlarla, doğayla, yaşadığı eve bir çivi çakarak, üzerine oturduğu bankla, sırtını dayadığı bahçe duvarıyla. İnsan dokunabildiği, üzerinde iz bırakabildiği şeylerle sevgiyle ilişkiyi oluşturur. 
 
Sevgiyle dualar kabul olur. Amin sesleri bunu tescil eder. Sevgisiz bir insanın duasının kabul olması kolay kolay mümkün değildir. Sevgi bir katık, bir maya gibidir. Onun için sevgiyi tetikleyen şey ilişkidir.
 
Eğer bir insan diğeriyle ilişki içindeyse, o insanlarda sevgi faktörü devrede demektir. En azından şu anda olmasa da bir süre sonra açığa çıkar.
 
Vedud esmasının zuhur ettiği her şey sevilir. Vedud ismi zaten nokta’da mevcut, her şeyi kuşatmış durumdadır. Fakat bazı yerlerde çok net bir şekilde açığa çıktığını görüyoruz. O alanı seviyoruz ve o boyut bizi sarıp sarmalıyor. Unutmayın, sevdiğiniz insanın hareketleri, tavrı; size batmaz. Ancak sevmiyorsak en ufak şeyden bile rahatsız oluruz. Mutlak sevgi bizi cennete götürüyor ve sevgi beyindeki aktif alana bizleri ulaştırıyor. 'Sevmedikçe iman edemezsiniz, iman etmedikçe cennete gidemezsiniz' hadisi bir mekanizma olarak seni pasif alandan aktif alana, bütünlüğe taşır. Bahsini ettiğimiz duygu sayesinde bu gerçekleşir. 
 
Çünkü sevginin menşei kudret sıfatıdır. Kudret cennettir. 
 
“Cennette yanma yoktur! Bu ne demektir düşünebiliyor musunuz?.. Bilincinizin kilitlenmesi!.. “ Üstad Ahmed Hulusi’nin bu açıklaması Bühller yani ahmaklar cennetine işaret etmektedir. Cennette her insan yakin halini yaşayamayacağına göre bu noktaya atıfta bulunulmaktadır.
 
En güzel konuşmalar; insanların beyinlerine hitap eden, iz bırakan, ezber olmayan, kendi içinden gelip insanı doyuran, açlık duygusunu dahi yok eden konuşmalardır. Hz. İsa’nın sözleri var,  'oruç tutmakla nefsinizi tezkiye edemezsiniz' diyor. Nefsi ancak sevgiyi yaşayarak tezkiye edebiliriz.
 
Sevgili dostlarım! 
 
Kendini aşırı önemseyenlerden veya kendisinden başka kimseyi dinlemeyenlerden olmayın, sevin, sevgi ehli olun, insanları sevgi ile kucaklayın diyorum.
 
 
Ahmed F. Yüksel
 
Bodrum-Milas 06.08.2019
 
facebook.com/ahmedfevzi.yuksel
instagram.com/sufafy
twitter.com/sufafy
 
 
 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..